Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Bárány a Pro Urbe polgármesterjelöltje

A Pro Urbe Egyesület is indít polgármesterjelöltet az önkormányzati választáson: Bárány István, Bácsa önkormányzati képviselője – csakúgy, mint a többiek – bízik a győzelemben.
Sorban az ötödik polgármesterjelölt is bemutatkozott tegnap Győrben: a Pro Urbe Egyesület elnöksége egyhangúlag Bárány István mellett tette le a voksát. Bárány jelölése több szempontból is érdekes, egyrészt azért, mert Bácsa önkormányzati képviselője 1998 óta, s kérdés, polgármesterjelöltként is indul-e a 16-os győri választási körzetben egyéniként. A válasz az volt, hogy igen. S érdekes azért is, mert munkahelyén – a győri élményfürdőben – most már két polgármesterjelölt is dolgozik, ugyanis főnöke, Kovacsics Imre is az indulók között van. „Megbeszéltük a dolgot, s úgy határoztunk, hogy az eddig felhasznált szabadságaimat kiveszem októberig. Csak egy jelölt nyerhet, ebben sem volt vita köztünk, a többit pedig a választások után tisztázzuk” – felelte a Kisalföld kérdésére.
Az esélyek kapcsán Bárány és a Pro Urbe is bizakodó, szerintük ugyanis a civilek, a lokálpatrióták azok számára jelentenek megoldást, akik a pártpolitikától megcsömörlöttek – márpedig egyre többen nem kérnek a parttalan politikai vitákból. „Tény, hogy a párttámogatás repülőrajtot jelent az így indulók számára, kérdés, hogy ez a hátszél vagy az egyéni kvalitások számítanak-e. Támogatottságunkat tekintve számunkra a legjobb fokmérő egy ilyen választás.” A sajtótájékoztatón Bárány hosszan beszélt a megoldandó problémákról: a közlekedésről, a munkahelyteremtésről, a városfejlesztésről és a kis- és középvállalkozások támogatásáról. A civilek összefogásáról azt mondta: a Pro Urbe sem zárkózik el a tárgyalásoktól, s számukra az sem lesz ellenség, aki esetleg nem őket támogatja.

Névjegy

Bárány István 1998 óta önkormányzati képviselője Bácsának és Sárásnak; 2005-től a győri Pro Urbe Egyesület elnöke. Mérnök-közgazdász végzettségű, jelenleg a Rába Quelle fürdő fejlesztési és műszaki igazgatója. A Győri Evangélikus Egyházközösség presbitere, számvevőszéki elnök, a megyei vagyonvédelmi kamara küldötte.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár George Bush látogatásától?

Tovább olvasom