Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Bannerekért adtak el egy iskolát Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi közgyűlés zárt ülésen döntött arról, hogy eladja három ingatlanát. Az egyik iskolaépületért a vásárló nem készpénzzel, hanem 40,2 millió forint értékű bannerrel (internetes hirdetés) fizet. A vevő, a vásárhelyi központú Generál Média Kft.
Hódmezővásárhely közgyűlése zárt ülésén arról döntött, hogy a hódmezővásárhelyi Halmay általános iskolát eladja a Generál Média Kft. részére az általa üzemeltetett weboldalakon 5 éven keresztül, havi 10 000 000 millió banner megjelenése fejében. A kétszintes épületet, amelyhez különálló tornaterem és egy másik melléképület is tartozik 40,2 millió forint értékű internetes hirdetésért cserébe kerül a cég tulajdonába.

Havránek Ferenc, a hódmezővásárhelyi közgyűlési MSZP-s tagjának tájékoztatása szerint az eladott Halmay általános iskola épületében az alsó tagozatosokat tanították, és az ingatlan igen jó állapotban van, felújított tornateremmel.

Havránekék szerint a Vöröskereszt utcai ingatlan eladásakor az "ellenértékként biztosítandó internetes megjelenés szükségességét semmi nem indokolja, hiszen a városi információk megjelenhetnek a város honlapján, de rendszeresen megjelennek a promenad.hu-n, valamint a kulturális információkhoz használható az Emlékpont honlapja is, nem volna szükség újabb felületre. A szerződés megkötése előtt tisztázni kellene azt, hogy mit fog a város hirdetni, mert felesleges információkat nyilvánvalóan felesleges, főleg ilyen drágán megjeleníteni."

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere szerint két vásárhelyi fiatal cégéről van szó, akik a vállalkozás központját vinnék az üresen álló iskolába. A kétemeletes ingatlant a polgármester szerint nehezen lehetne hasznosítani, sőt, így még 50-100 munkahelyet is teremt a Generál Média a városban.

A polgármester azt is hozzátette: a jövő az interneté, és különösen támogatnia kell a városnak azt a modern vállalkozást, amely a központját Hódmezővásárhelyre telepíti, illetve itt bővíti a tevékenységét. Lázár nem akarta ingyen átadni az épületet, ezért ő kérte, hogy hirdetési lehetőséget biztosítson a cég az önkormányzat számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ÁPV Rt. elnökjelöltje

Nagy János egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetem (DE) prorektorát, az agrártudományi centrum elnökét… Tovább olvasom