Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Balaton Airport - Suchman bizonyítékokkal szolgál

Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke, szocialista politikus jogi úton kíván elégtételt venni amiatt, hogy az SCD Group kétségbe vonta igazmondását a sármelléki repülőtér ügyében tett nyilatkozata kapcsán.

A politikus az MTI-nek vasárnap azt mondta, az ő igazát bizonyítja a BFT üléséről készített hiteles jegyzőkönyv, továbbá az SCD Group elnökétől kapott két levél is. Suchman Tamás a BFT múlt pénteki ülésén jelentette be, hogy működtető felszámolás mellett döntött a sármelléki repülőtér felszámoló-biztosa, így április elsején ismét beindul a Balaton Airport az SCD Holding üzemeltetésében.

A tanácskozásról megjelent híradások szerint "az egyeztetéseken - amelyeken Suchman Tamás is részt vett - az SCD vállalta az üzemeltetést, megállapodásra törekedve az érintett önkormányzatokkal". Az üzleti kapcsolatok révén első évben 50 ezer körüli utasforgalom elérését célul tűző SCD jelezte, szeretné tartósan megszerezni az üzemeltetői jogokat - derült ki a BFT elnökének beszámolójából. Suchman Tamás az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: soha nem állította, hogy az SCD és az önkormányzatok közötti, a pályázatokkal kapcsolatos tárgyalásokban közvetítő lett volna, hiszen nem is volt. A jegyzőkönyvi kivonat tanúsága szerint az ülésen egyebek között azt mondta: "Elindult egy felszámolási eljárás, amely elkerülhetetlen volt, hisz óriási volt az adósság.

Sokfajta kérésre ebben az egész egyeztetési folyamatban, csendesen a háttérben, részt vettem, részt veszek...". A pénteki bejelentésről ugyanakkor egyeztetett az SCD vezetőjével, egy a BFT-t megelőző személyes találkozón, és a megállapodásuktól nem tért el a bejelentésében - hangsúlyozta közleményében a politikus. Azt sajtóértesülést az SCD is cáfolta, hogy a cég és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében Suchman Tamás is részt vett volna, de az SCD szerint a szerződéskötési folyamat még nem zárult le, és a repülőtér tervezett utasforgalmára vonatkozó adatok sem tükrözik a társaság számításait, illetve álláspontját.

"Eredményes volt a Sármelléki Repülőtér üzemeltetésére kiírt nyilvános pályázati eljárás, amelyen az SCD Group tette a legjobb ajánlatot, de a BFT pénteki ülésén elhangzottakkal ellentétben a szerződéskötési folyamat még nem zárult le. Még tartanak az egyeztetések a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatokkal, amelyek során a felek arra törekednek, hogy hosszú távú és stabil feltételeket teremtsenek a légikikötő zavartalan működéséhez és fejlesztéséhez" - írta az SCD Group még pénteken. Suchman Tamás a közleményében úgy fogalmazott: "Jászai Gellért, az SCD Group elnöke úgy gondolja, hogy az új isten jön Thébába, valószínűleg ezért gázol a becsületembe és rágalmaz a választási kampány közepette".

A BFT elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a repülőtér beindításáért, megmentéséért, majd újraindításáért folyó tárgyalásokba szükség esetén más országgyűlési képviselőket is bevont. Az SCD vezetőjével történt megállapodásuktól nem tért el a bejelentésében - hangsúlyozta a politikus, aki az igazmondását kétségbe vonó SCD-közlemény ügyét jogi útra kívánja terelni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Buszok járnak a Tarna-híd lezárása miatt

A Tarna áradása miatt le kellett zárni a folyón átívelő vasúti hidat a Vámosgyörk-Szolnok… Tovább olvasom