Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Bajnai 8, Orbán 45

A válaszadók csupán 8 százaléka tartaná alkalmasnak Bajnai Gordont.


A Nézőpont Intézet hétvégén készült felmérése szerint a válaszadók csupán 8 százaléka tartaná alkalmasnak Bajnai Gordont, 45 százalékuk Orbán Viktort szeretné miniszterelnöknek.

A hétvégén megkérdezettek 6 százaléka tartja még Gyurcsány Ferencet alkalmas kormányfőnek.A még hivatalban lévő kormányfő-pártelnök megítélése két hét alatt is sokat romlott: a Nézőpont Intézet március 9. és 12. között készült felmérése szerint 55, a hétvégén viszont már 62 százalék volt azok aránya, akik Gyurcsány Ferenc távozását szeretnék a politikai életből.

Már az MSZP-szavazók 17 százaléka is a Gyurcsány utáni korszakot várja, míg két héttel ezelőtt csak 7 százalékuk támogatta ezt. A Nézőpont Intézet felméréséből az is kiderül, hogy háromból ketten (64 százalék) előrehozott választást akarnak, s csupán a megkérdezettek alig ötöde (19 százalék) támogatja a miniszterelnök-cserét. Az MSZP-szavazók ötöde (21 százalék) is az előrehozott választások pártjára állt, s csak 37 százalékuk támogatja a kormányfő-váltást. Decemberben még csak 11 százalékuk akarta Gyurcsány Ferenc bukását, míg 87 százalékuk maradása mellett voksolt. A reprezentatív közvélemény-kutatás március 28. és 29. között készült, 500 fő telefonos megkérdezésével.

Olvasóink írták

 • 15. Zaraki_Kenpachi 2009. április 01. 07:59
  „Kami, a saját szavaiddal élve: oda szarsz, ahol anno éveken át ettél. Ez a te példaképed.”
 • 14. Kami45 2009. március 31. 17:42
  „9. hozzászólás gjozsi88 2009.03.31. 06:07
  "forint gyengülése szakértők szerint független a Bajnaitól!"
  Milyen szakértők???? MSZP és SZDSZ.”
 • 13. Kami45 2009. március 31. 17:26
  „10. hozzászólás gjozsi88 2009.03.31. 06:15
  Te olyan vagy mint a disznó, mindent megeszel, amit elvtársaid eléd raknak!!!!! Ezt nevezték régen, szocialista ember típusnak.”
 • 12. Zaraki_Kenpachi 2009. március 31. 14:56
  „Az összes politikus aki ott van úgy rossz, ahogy van. Egyikset sem szabad megválasztani, idegent kell felkérni, aki pártfüggetlen.”
 • 11. Zaraki_Kenpachi 2009. március 31. 08:48
  „Ostoba az az ember, aki a Viktort akarja a hatalomra. Ugyanaz, mintha fletót tapsolná vissza pepitában. Nincs szükségünk egy gyűlöletkeltő emberre a sleppjével együtt, aki hergeli a közhangulatot, mert a szájából kivették a cumit. Az ökör magyar meg sajnálja őket.”
 • 10. gjozsi88 2009. március 31. 06:15
  „Még annyit, hogy a szakemberekből( jobboldalhoz is köthető) álló reformbizottság javaslatai sem az Orbán mellett érveltek, sőt még a kormány megszorításainál is erőteljesebb megszorítást javasolnak!”
 • 9. gjozsi88 2009. március 31. 06:07
  „5-re!
  Nem jöttem meg, csak gondoltam dobok a hozzád hasonló egyszerű embereknek valamit, hogy kifejezhesd, mennyire korlátolt vagy!
  Kami45!
  Nézegesd a honlapokat, biztos megtalálod a pénzügyesek közt végzett gyors közvélemény kutatás adatait! A forint gyengülése szakértők szerint független a Bajnaitól! Őket nem a személy érdekli, hanem a megszorításokon alapuló gazdasági program...!
  Persze ez neked magas, neked a világválság is a kormány bűne!”
 • 8. comet 2009. március 30. 22:35
  „Bajnai offshore cégekkel variált, a közösből halászott mégpedig gátlástalanul.
  Kókával volt olyan ügylete ahol 3 milliárdot kaszáltak, benne volt Kóka apósa, meg Kóka egyik vitorlázó társa. Fletóval is dolgozott közös cégnél többször is. Volt amelyik 200 milla hiánnyal párolgott el de azt nem lehet tudni mennyiben volt az ő játékuk.
  Ezek ritka nagy gazemberek mindhárman külön is de így együtt ezideig egy ország nem bírt velük.
  Persze ehhez kellett a bárgyú köztársasági elnök és a nagyhangú Orbán Viktor is.”
 • 7. tibi-a 2009. március 30. 20:28
  „Az embereket nyomorba, halálba kergető család!

  A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat a Hajdú-Bét Rt. gazdálkodásával összefüggésben. A kecskeméti székhelyű baromfitermelő és -feldolgozó cég a gyanú szerint eltüntette a vagyont, így meghiúsult a hitelezői igények kielégítése. A történet kapcsán a Magyar Nemzet megkereste Gyurcsány Ferenc három vezető állású megbízottját.

  Karsai túl durva volt. Karsai József MSZP-s képviselő is beavatkozott az ügybe. Emlékezetes, az MSZP június 26-i frakcióülésén Karsai - amikor megtudta, hogy a következő héten Bajnai Gordon lesz a frakció vendége - azt kérdezte a frakcióvezetéstől, fölteheti-e a kérdést Bajnainak, hogy ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor. A honatya most emlékeztetett rá: ő utóbb aláírta a békét a kormánybiztossal, s vállalta, hogy nem nyilatkozik róla.

  "Az volt a baj - magyarázta -, hogy túl durván fogalmaztam a frakcióülésen és kettőnk... Tovább olvasom >>

  Az embereket nyomorba, halálba kergető család!

  A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat a Hajdú-Bét Rt. gazdálkodásával összefüggésben. A kecskeméti székhelyű baromfitermelő és -feldolgozó cég a gyanú szerint eltüntette a vagyont, így meghiúsult a hitelezői igények kielégítése. A történet kapcsán a Magyar Nemzet megkereste Gyurcsány Ferenc három vezető állású megbízottját.

  Karsai túl durva volt. Karsai József MSZP-s képviselő is beavatkozott az ügybe. Emlékezetes, az MSZP június 26-i frakcióülésén Karsai - amikor megtudta, hogy a következő héten Bajnai Gordon lesz a frakció vendége - azt kérdezte a frakcióvezetéstől, fölteheti-e a kérdést Bajnainak, hogy ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor. A honatya most emlékeztetett rá: ő utóbb aláírta a békét a kormánybiztossal, s vállalta, hogy nem nyilatkozik róla.

  "Az volt a baj - magyarázta -, hogy túl durván fogalmaztam a frakcióülésen és kettőnk közös megbeszélésén is." Hozzátette: hibázott, amikor durván és egyszerűen fejezte ki magát, ahelyett, hogy fehérgallérosan fogalmazott volna. "Azt kellett volna mondanom: elvitték a libát, nem fizették ki az árát, még a bankkölcsönt is a termelőkre terhelték, de ez nem lopás, hanem törvényes cselekedet" - nyilatkozta ezúttal. Elmondta még: Bajnai apja a gabonával tette ugyanazt, amit a Hajdú-Bét a libával, de az is törvényes volt. "Nekem az a bajom - szögezte le -, hogy szociáldemokrata vagyok. Kiállok a szerencsétlen, megnyomorított, kisemmizett emberek mellett. De akkor is azt mondom, az ilyen pénzügyi befektetők szélhámosok. Visszaélnek a sok tízezer kisember szorgalmával, jóhiszeműségével, becsületességével. Szándékosan csapják be őket, aztán azt mondják, nem értenek az üzlethez. Nehogy elhiggye már ezt nekik valaki" - zárta le nyilatkozatát az MSZP képviselője.

  Csődbűntett gyanújával indított nyomozást a Hajdú-Bét Rt. gazdálkodásával összefüggésben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, amit a Kecskeméti Városi Ügyészség felügyeletével végez - tudta meg a Magyar Nemzet Hortobágyi Istvántól, a rendőrség szóvivőjétől. Kopasz Zsolt városi vezetőügyész érdeklődésükre úgy nyilatkozott: április 27-én rendelték el a nyomozást. Annak határidejét egyszer már meghosszabbították, mégpedig augusztus 27-ig. A lap információi szerint a gyanú alapja az, hogy a társaság - 800 millió forint összegben - elvonta a vagyont a hitelezők elől. Így a beszállítók, a baromfitenyésztők nem jutottak hozzá a pénzükhöz.

  A büntető törvénykönyv szerint a csődbűntettnek ez a legsúlyosabb formája. Az követi el, aki a cég fizetésképtelensége esetén eltünteti a hitelezők, a beszállítók elől a tartozás fedezetéül szolgáló értékeket. A veszteséges üzlet megkezdése vagy folytatása is csődbűntett, ha sérti az ésszerű gazdálkodás követelményeit, s ha a befektető ennek tudatában volt. Az ügynek gyanúsítottja még nincs.

  A magyar Nemzet megkérdezte a Hajdú-Bét felügyelőbizottságának egykori tagját, Zelles Sándort - aki jelenleg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója -, milyen lépéseket tettek a fizetésképtelenség, a csőd elkerülésére. Zelles 1998 decemberétől 2003 augusztusáig volt a felügyelőbizottság tagja. A KVI-nél 2004-ben vezérigazgató-helyettes lett, 2005-ben pedig vezérigazgató. A pénzügyi szakember azt mondta: amikor szükséges volt, jelezték a gondokat. Az idő tájt azonban még különböző megoldásokkal - például ingatlaneladással, cégösszevonásokkal - sikerült felszínen tartani a társaságot. Voltak veszteségek, de jó esztendők is - tette hozzá.

  Más technikát is alkalmaztak, közölte. Például a Wallis Rt. a névértéket el nem érő diszkontáron megvásárolta a bankok követeléseit. A fizetésképtelenség Zelles szerint azután következett be, hogy ő távozott a Hajdú-Béttől. Zelles kilépett a Wallis cégcsoporttól is, ahol portfólióigazgatóként dolgozott. A lap kérdésére annyit jegyzett meg, hogy az összeomlás általában gyorsan játszódik le a cégeknél. A Hajdú-Bét felszámolását 2004 elején rendelte el a cégbíróság.

  A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni a Hajdú-Bét könyvvizsgálójának, a Deloitte Kft.-nek a vezetőjét, Simor Andrást is, de ő külföldön tartózkodott. Munkatársa útján, telefonon kérdésükre azt válaszolta: nem nyilatkozhat, milyen intézkedéseket javasoltak a fizetésképtelenség elkerüléséért. A titoktartási fogadalom ugyanis hallgatásra kötelezi.

  Simor jelenleg - független szakértőként - a kormány által létrehozott konvergenciatanács tagja. A grémium feladata az ország egyensúlyi problémáit kiküszöbölő intézkedések véleményezése és előkészítése az Európai Unió követelményei szerint. A Deloitte Kft. volt a könyvvizsgálója a Postabanknak is. A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélete szerint a kft. fele részben felelősséggel tartozik a banknál bekövetkezett 170 milliárd forintnyi kárért, mert auditálta a Princz Gábor vezette menedzsment valótlan tartalmú mérlegeit. A kár pontos összegét az eljárás későbbi szakaszában határozzák meg.

  A Deloitte ellátta a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis Rt. könyvvizsgálói teendőit is. A részvénytársaság a Hajdú-Bét egyik tulajdonosa volt, Bajnai pedig a Wallis cégcsoport irányítója. Jelenleg az uniós pénzek elosztására létrehozott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője. A kormánybiztos a lap megkeresésére nem kívánt reagálni a nyomozás kapcsán.

  A Bács-Kiskun Megyei Bíróság gazdasági kollégiuma 2004 elején rendelte el a Hajdú-Bét felszámolását. Az eljárás jelenleg is tart: 550 baromfitenyésztő több milliárd forintnyi hitelezői igényt jelentett be. Ezek teljesítésére azonban szinte semmi remény sincs. Több termelő öngyilkosságot követett el.

  Magyar Nemzet”
 • 6. Kami45 2009. március 30. 18:19
  „4. hozzászólás gjozsi88 2009.03.30. 17:51
  "Azért figyelmébe ajánlom a jobboldaliaknak, hogy a pénzvilág szakmailag hozzáértőbbnek gondolja a Bajnait Orbánnál"
  Biztos, az ért lett 313 az euro.”
 • 5. rozsomak 2009. március 30. 18:13
  „Megjöttél, te vezényelt barom ? :)))”
 • 4. gjozsi88 2009. március 30. 17:51
  „Azért figyelmébe ajánlom a jobboldaliaknak, hogy a pénzvilág szakmailag hozzáértőbbnek gondolja a Bajnait Orbánnál, csak a politikai támogatottsága nagyobb a Fidesz elnökének, mely a "minden adat birtokában lévő,hozzáértő nép" és nem a gazdasági elit biztosít számára!”
 • 3. pampus 2009. március 30. 17:18
  „Bajnai a börtönbe volna a legalkalmasabb, természeten Gyurcsánnyal együtt!”
 • 2. AHA. 2009. március 30. 11:28
  „"lehet, hogy kicsit másképp"
  Ez a lényeg Primax! Jól mondod! Kicsit másképpen is lehetne.
  ...hogy ne csak nekünk fájjon rohadtul, hanem egy kicsit nekik is!”
 • 1. Primax 2009. március 30. 11:22
  „Érdekesek ezek a "kutatások".
  Tényleg nem szeretnék senkit sem megbántani, de :
  Az az alkalmasabb, aki szebbeket, nagyobbakat, jobbakat ígér ?
  Mitől lenne alkalmasabb ?
  Mert "nagyobbat tud mondani" ?
  A "nép" persze - joggal - elégedetlen a helyzettel.
  Csodák azonban nincsenek, O. V.-nek is tulajdonképpen ezt kellene csinálnia. Lehet, hogy kicsit másképp, de ugyanezt. Viszont nincsen kormányon, tehát nem ő dönt. Majd lesz kormányon is.
  Majd akkor nem kap 45 %-ot...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai-Gyurcsány: ez a program is fájni fog!

E program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel majd áldozatot, lemondást, érinteni fog minden… Tovább olvasom