Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Baja: Botka és Tóbiás alkalmas MSZP-elnökjelölt

A szocialista politikus szerint mindenképpen az MSZP új generációjából kell kikerülnie az új pártelnöknek.
Baja Ferenc szocialista politikus szerint mindenképpen az MSZP új generációjából kell kikerülnie az új pártelnöknek, de olyan emberre van szükség, aki az elmúlt időszakban sokat dolgozott és megvan a társadalmi elfogadottsága is.

Az MSZP szocialista platformjának elnöke, volt környezetvédelmi miniszter csütörtökön, a párt budapesti párttanácsának ülése alatt érkezett a fővárosi Jókai utcai székházba. Újságírók kérdésére elmondta, Mesterházy Attila pártelnök napközben tett bejelentése után leginkább két jelöltet tart alkalmasnak az MSZP vezetésére: Botka László szegedi polgármestert, az országos választmány elnökét és Tóbiás József pártigazgatót.

Baja Ferenc szerint Botka László teljesítménye az önkormányzati munkából, míg Tóbiás József a frakció és a választási program szervezéséből vette ki részét.

Kiemelte, jelenleg nem a személyi ambíciók a legfontosabbak, hanem hogy az új pártvezetést demokratikus úton válasszák ki, hogy a lehető legnagyobb legitimitással kezdhesse meg munkáját. Az MSZP ugyanis olyan helyzetben van, hogy nem engedheti meg magának a belső vitákat - folytatta.

Baja Ferenc felelős döntésként értékelte, hogy Mesterházy Attila lemondott a pártelnöki és a frakcióvezetői tisztségéről. Szerinte ez a lemondás mindenkinek azt üzeni, hogy a politikusoknak "meg kell őrizniük a választók iránti tiszteletet és felelősséget". "Kellő időben és kellő hangsúllyal történt ez a lemondás" - tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem épül sícentrum a Normafánál

Nyolc zöld civil szervezet üdvözölte Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester nyilatkozatát. Tovább olvasom