Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Azonos témában Comenius nyelvén

A Comenius nevével jegyzett pedagógiai program az ismereteken túl ismerkedést, nyelvtanulást és egyfajta európai szemléletet jelent a diákoknak. A különböző országok partneriskolái adott témában együtt dolgoznak, tapasztalataikat pedig látogatásaik során összegzik. Győrből többen is részt vettek a hároméves projektben, a látottakat a minap egymás közt is elemezték.

Stefánik Krisztina, a Petz-szakközépiskola végzőse márciusban a német partneriskolában csiszolta nyelvtudását, s mivel az európai államokban fenntartható fejlődés témakörében kutakodott, a diák egyúttal a máltai, a lengyel és a német kultúrával is megismerkedett. Fliszár Ágnes, a Petz hallgatója többedmagával díszvendég lehetett egy lengyel ifjúsági parlamentben.
A győri diákok beszámoltak arról, hazánkban mennyire vonják be a döntéshozók a diákokat az efféle munkába és egyáltalán: mekkora önállóságot élveznek a diákönkormányzatok, -parlamentek.
Major Noémi Svédországban járt, az ottani kultúrával ismerkedett. Mint mondta, egyedül kellett boldogulnia, megértetnie magát angolul, ami önmagában is nagy kihívást jelentett. Unger Viktória két éve végzett, ám máltai utazása, az ott élők kultúrája neki örök élmény marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom