Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Az ügyészség fenntartotta a vádat Molnár Csaba ügyében

Az ügyészség fenntartotta a vádat Molnár Csaba ügyében, a védelem szerint azonban az ügyészség nem tudta bizonyítani a vádpontokat, így azt indítványozták, hogy a bíróság bűncselekmény hiányában valamennyi vádpontban mentse fel a volt rendőr alezredest, és szüntesse meg az ellene folyó eljárást.
A vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és államtitoksértéssel vádolt
Molnár Csabát 2005 januárjában első fokon már felmentette a Fővárosi Bíróság, az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla helyezte hatályon kívül. A megismételt eljárást márciustól a Nógrád Megyei Bíróság folytatja.

Pár ezer forintos ajándékok

A vád szerint a volt alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokat fogadott el 2003-ban egy pénzváltótól, hogy közbenjárjon annak érdekében egy banknál.

Az ügyész a tárgyaláson nehéznek minősítette saját helyzetét, mert bizonyítékainak jelentős részét, a titkos lehallgatás anyagát elvetette a bíróság. Ennek ellenére, a vádat fenntartva, azt kérte, három vádpontban állapítsa meg a bíróság Molnár Csaba bűnösségét.

Bizonyíték hiányában

A védelem szerint a Molnár Csabára rótt cselekményeket nem lehetett bizonyítani. A védő hangoztatta: Molnár Csabának feladata volt a pénzmosással kapcsolatos titkos információgyűjtés, és az informátorokkal való kapcsolattartás, ennek a munkának viszont nincsenek egzakt magatartási szabályai.

Hivatkozott a meghallgatott rendőri vezetőkre, akik alátámasztották, hogy bizonyos helyzetekben nem utasítható el az ajándék. Az érintett bank képviselői pedig azt erősítették meg a bizonyítási eljárásban, hogy Molnár Csaba soha, semmilyen módon nem lépett fel a banknál a szóban forgó pénzváltó ügyében - érvelt a védelem képviselője. A védelem szerint a vád nem bizonyította, hogy az ajándék elfogadása mást jelentett volna, mint a kapcsolat fenntartását a másod- és harmadrendű vádlottal. Mint mondták, az ügyészség nem tudta alátámasztani a hivatali visszaélést és az államtitoksértést sem, ezért a védelem azt kérte, hogy a bíróság Molnár Csabát bűncselekmény hiányában valamennyi vádpont alól mentse fel, és szüntesse meg ellene az eljárást.

Molnár Csaba harmadik alkalommal szólalt fel csütörtökön az utolsó szó jogán. Elmondta, 15 évig készült a rendőri pályára, majd 15 évig volt rendőr, és még szabálysértési eljárás sem folyt ellene soha. Még gondatlanul sem követett volna el olyat, amit a bíróságnak kellene vizsgálnia - mondta. Molnár Csaba megemlítette, hogy értetlenül áll az ügyészség számos, logikátlan megállapítása előtt. Arra is hivatkozott, hogy ha például partner lett volna abban, hogy megvesztegessék, akkor miért a hivatali telefonján beszélt volna a másod- és harmadrendű vádlottal? Végül azt mondta: meggyőződése, hogy nem követte el ezeket a bűncselekményeket.

Molnár Csaba perében július 12-én hirdet ítéletet a bíróság.

hirado.hu/MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.05.

Tovább olvasom