Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Az SZDSZ nem tudott róla

A kisebbik koalíciós párt nem tudott a bejelentett áfaemelésről, erről nem volt kormánydöntés – közölte a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz igazságtalannak tartja

A Fidesz igazságtalannak tartja, hogy a 15 százalékos áfakulcs 17, a 20 százalékos pedig 23 százalékra emelkedjen, mert a növekedés elsősorban a szerényebb anyagi körülmények között élő családokat sújtja. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a bejelentett áfaemelés túl azon, hogy igazságtalan, alapvetően cáfolja Gyurcsány Ferenc kampányban tett kijelentését, miszerint nincs szükség az áfa emelésére.

Módosul a gázfogyasztók támogatása

Elsősorban a szociális rendszeren keresztül kívánja a rászoruló gázfogyasztók körét támogatni a kormány a jövőben – közölte a miniszterelnök a Magyar Rádióban kedd reggel elhangzott interjújában. A kormány egyelőre megtartja „a fogyasztástól függő támogatást” is, így kevésbé emelkedik a földgáz ára azoknál, akik évi 1500 köbméternél kevesebbet fogyasztanak. Az új rendszerben az alacsonyabb jövedelműeknek, a fogyatékossággal élőknek, a munkanélkülieknek és a nagycsaládosoknak adnának több támogatást.

Postabank-ügy – az utolsó szó jogán

Az utolsó szó jogával élve ártatlanságát hangsúlyozta Princz Gábor a Postabank-ügy büntetőperének keddi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon. „Megítélésem szerint munkám tudatos és folyamatos volt, kötelességszegést nem követtem el” – mondta a Postabank volt elnök-vezérigazgatója, aki a vádbeli hiányt megalapozatlannak és virtuális számnak nevezte. „Sokakban jogos a kérdés és bennem is: miért volt szükség az utánunk következő bankkonszolidációra, milyen számítások, auditált mérlegek alapján történt ez és miért volt ennek az értéke 150–160 milliárd forint? Hol ez a pénz tehát? És miért nem véletlen, hogy akik ezeket felhasználták akkoriban, egyben a mi feljelentőinkké is váltak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkettőről hetven kilóra fogyott

Harminckét kilót fogyott öt hónap alatt az idei fogyókúraverseny győztese. Nem volt vészesen kövér… Tovább olvasom