Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Az osztrákok nem lennének menedzserek

Három osztrák közül kettő egyáltalán nem tartja vonzó szakmának a menedzseri állást, s nem is vállalná.

Osztrák napilapok ismertették a minap annak a közvélemény-kutatásnak az eredményeit, amely azt mutatja, hogy 1983 óta alaposan megváltozott a menedzserek és e foglalkozás megítélése Ausztriában. A nyolcvanas évek elején az osztrákok 72 százaléka még úgy vélte, hogy a menedzsereknek nagy szaktudással kell rendelkezniük, ma azonban már csak 47 százalékuk osztja ezt a véleményt. A válaszadók 68 százaléka pedig nyíltan kijelentette: nem cserélne a vezetői állásban levő menedzserekkel.

A legtöbben arra hivatkoztak, hogy ez a pálya rendkívüli megterhelésekkel és rengeteg stresszel jár, rendszeresek a hagyományos munkaidőn túli - hétvégi, késő esti - kötelezettségek, ezért túlságosan kevés idő marad a magánéletre.

A megkérdezetteknek 48 százaléka vélte úgy, hogy a menedzsereknek erős jellemű személyiségeknek kell lenniük, noha több mint két évtizeddel ezelőtt még 57 százalék tartotta így. A most válaszolók 37 százaléka szerint a menedzsereknek álladóan készen kell állniuk tudásuk megújítására, míg az előző felmérésen 50 százalék vélte így.

Ma csak a válaszadók 18 százaléka cserélne helyet a menedzserekkel. Ők mindenekelőtt a magas fizetést és e szakma társadalmi elismertségét nevezték meg a legvonzóbb okként. Ugyanakkor két évtized alatt erősen változott a menedzserek javadalmazásával kapcsolatos osztrák megítélés: 1983-ban még a megkérdezettek közel 30 százaléka tartotta túlfizetettnek e szakma művelőit, manapság viszont már csak 18 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány a szívcentrumért

A Kisalföld kampánya megmozgatta a megye lakosságát. Aki csak teheti, segíti a győri szívcentrum létrehozását. Tovább olvasom