Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Az országból kivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport

Magyarországról kivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport, a felvásárlásokat várhatóan napokon belül bejelentik.
Magyarországról kivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport, a felvásárlásokat várhatóan napokon belül bejelentik - mondta Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója hétfőn Budapesten az MTI-nek.

A felvásárlás részleteiről titoktartásra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást. Jelezte ugyanakkor, hogy a boltvásárlás részleteit annak bejelentésekor ismertetik a nyilvánossággal.

A Coop-csoport a múlt évben 510 milliárd forintos árbevételt ért el, hasonlóan a 2010-es és a 2009-es bevételhez.

A vezérigazgató eredménynek minősítette, hogy az 500 milliárd forintot meghaladó árbevételi szintet stabilizálni tudta a csoport az utóbbi években, a belföldi fogyasztás visszaesése mellett is.

Murányi László mindehhez hozzátette: a Coop-csoportnak több mint 700 kis- és közepes magyar vállalkozás a tagja, hatókörébe több mint 5.000 bolt tartozik Magyarországon. Ebből mintegy 3.000 üzlet viseli a Coop logót.

A többi bolt pedig franchise-rendszerben működtetett üzlet. A csoport tevékenységének gerincét az élelmiszer-kiskereskedelem adja, de a csoport végez például ipari és bérbeadási tevékenységet is.

Tavaly a Coop-csoport fejlesztésre mintegy 3 milliárd forintot fordított, hasonlóan az előző évihez. A fejlesztések keretében tovább növelték a múlt évben a Coop integrált számítástechnikai rendszerbe bekapcsolt üzletek számát, amelyek tábora most már meghaladja az ezret. Erre a fejlesztésre eddig a csoport összesen mintegy 6 milliárd forintot költött.

Folytatódott a Coop-csoport boltmegújítási programja is, aminek keretében várhatóan ez év végére valamennyi üzlet új arculatot kap. A boltmegújítási programra eddigi mintegy 2 milliárd forintot költöttek. Kiemelt fejlesztés a Coop törzsvásárlói program is.

Murányi László az akvizíciók eredményeként elképzelhetőnek tartja, hogy a csoport idei árbevétele 5-10 százalék körül nő.

Olvasóink írták

 • 3. machers 2012. április 23. 22:23
  „"Murányi László az akvizíciók eredményeként elképzelhetőnek tartja, hogy a csoport idei árbevétele 5-10 százalék körül nő."
  Ha az üzletek színvonalát, árait nézem, akkor tisztán látszik, hogy Murányi az "akvizíció" kifejezést összekeverte az "inkvizícióval".
  "Elképzelhetőnek tartja" - magyarul: fingja sincs róla.”
 • 2. gjozsi88 2012. április 23. 18:27
  „A baj, hogy csökkenő jövedelmeinkből csak drágábban vásárolhatunk, kevesebbet......igy kevesebbet is kell gyártani!
  Nem baj, majd lesz nekik közmunka!!!”
 • 1. load 2012. április 23. 18:05
  „Teljesül a kormányzati akarat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisztolyutánzattal próbálta kirabolni a nyergesújfalui postát egy helybéli

Egy 25 éves helybéli férfi házilag készült pisztolyutánzattal próbálta meg kirabolni a postát… Tovább olvasom