Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Az MDF az oktatásról

Az MDF oktatáspolitikájáról tartott sajtótájékoztatót Szabó Miklós, a párt megyei elnöke és Nagy Tamás, a soproni szervezet társelnöke.
– Vissza kell adni a pedagógusok döntési jogkörét, azt, hogy osztályozhassanak, értékeljenek, hiszen ez a feladatuk – hangzott el tegnap az MDF sajtótájékoztatóján. – Legfontosabb teendőknek látjuk a kétszintű érettségi rendszer leegyszerűsítését, és a fogyatkozó gyereklétszám miatt felszabaduló pedagógusok át- és továbbképzését – fogalmazott Szabó Miklós, a párt megyei elnöke. – Vissza kell adni a művészeti oktatási intézmények korábbi normatív támogatását.

Az MDF sürgeti az Országos képzési jegyzék sürgős felülvizsgálatát, a benne szereplő szakképesítések számának drasztikus csökkentését. Alapvető követelmény, hogy a munkaerőpiac változásaihoz igazodjon a szakképzési rendszer. Szorgalmazzuk a modulokra épülő rendszer kialakítását, mely megkönnyíti a szakmák közti átjárást. A normatív alapon finanszírozott felsőoktatási képzésekre felveendő hallgatók számát is összhangba kell hozni a munkaerő-piaci igényekkel. Ezenkívül szeretnénk elérni a diákok számára elérhető külföldi ösztöndíjak 50 százalékos emelését 2010-ig – mondta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nullpártrendszer

Javaslom a tisztelt Olvasóknak a nullpártrendszert, az anarchia szabályozott változatát. Tovább olvasom