Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Az Invitelé az Euroweb

Lezárult az Euroweb Internetszolgáltató Zrt.-nek és az Euroweb Romania S.A.-nak az eladása, az Invitel 30 millió dollárt fizetett értük.
Az Euroweb Hungary mintegy 100 ezer üzleti és lakossági ügyféllel büszkélkedhet, éves forgalma eléri a 7 milliárd forintot. A román leányvállalat weboldalán olvasható adatok szerint az Euroweb Romania S.A. 1400 előfizetőt és éves szinten 12 millió dolláros (~2,5 milliárd forintos) forgalmat mondhat magáénak.

"A cégvásárlás megnyitja előttünk a lehetőséget egyrészt ahhoz, hogy az Euroweb magyarországi piacon bevezetett innovatív termékfejlesztéseit az Invitel meglévő, erős termékpalettájába illessze, másrészt pedig ahhoz, hogy az Euroweb ügyfeleinek a távközlési szolgáltatások szélesebb skáláját kínálhassuk" -- mondta Martin Lea, az Invitel vezérigazgatója.

"Szintén örömünkre szolgál a gyorsan növekvő romániai piacra történő belépés, ahol az Euroweb a közelmúltban is jelentős sikereket ért el, hiszen 2005-ben Románia legjobb internetszolgáltatójává választották meg. Az Invitel a távközlési piac növekedésének és felélénkülésének kezdeti szakaszában komoly tapasztalatokra tett szert, melyekkel most kész segíteni az Euroweb Romániát a hasonló fejlődési fázisban lévő romániai piacon" -- tette hozzá Lea.

Idén márciusban olyan lapértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint az Invitel is eladósorba került, a vevőjelöltek pedig ott van a Magyar Telekom is. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában. Piaci elemzők 500 millió euróra (130 milliárd forintra) taksálják az Invitel értékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom