Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Az idősek is élvezik a szexet

A közhiedelemmel ellentétben – és gyermekeiknek talán meglepetést okozva az idősek is élvezik a szexet.

A közhiedelemmel ellentétben – és gyermekeiknek talán meglepetést okozva a középkorúak és az idősek is élvezik a szexet, olvasható egy tanulmányban.

A kutatók, köztük urológusok, pszichológusok, epidemiológusok és szexológusok 27 ezer 40-80 éves ember részvételével folytattak felmérést 29 országban.

A fenti megállapítás jobbára Nyugat-Európában volt az a leginkább igaz, ott, tehát, ahol nagyobb az egyenlőség férfiak és nők között.

Edward Laumann szociológus professzor, a tanulmány szerzője szerint a 40-80 évesek „jelentős mértékben élnek nemi életet". Clive Gingell urológus szerint meglepően magas a szexuálisan aktív idősek száma, a megkérdezettek 70-80 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, élt-e szexuális életet a megelőző 12 hónap folyamán.

A vizsgált országok többek közt Kína, Japán, Indonézia, Thaiföld, Dél-Afrika, Törökország, Egyiptom, Marokkó, Izrael, az Egyesült Államok és szinte valamennyi európai ország voltak. Jelentős eltéréseket találtak azonban a kutatók a nők és a férfiak kielégülési aránya között.

Algériát és Malajziát kivéve valamennyi országban a férfiak voltak jobban megelégedve a nemi életükkel.

– A nők igen érzékenyek a kapcsolat minőségére, és ha valami nincs rendben, akkor nem mutatnak érdeklődést a szex iránt sem – tudhatjuk meg Laumann professzortól.

Az elégedettség alacsonyabb szintjét az előjáték hiánya is befolyásolja. Ez különösen néhány ázsiai és közel-keleti országban problémás. Az esetek 75 százalékában a férfiaknak mindig volt orgazmusa, a nőknél 26 százaléknak, bár a férfiak 45 százaléka hiszi azt, hogy partnere minden alkalommal elér a csúcsra.

Azokban az országokban, ahol a férfiak és nők között nagyobb az egyenlőség, elsősorban a nyugati államokban, a megkérdezettek 60-80 százaléka volt megelégedve a nemi életével.

Az első helyet Ausztria foglalja el, ott a férfiak 80, míg a nők 63 százaléka rendkívül vagy nagyon elégedett, míg a második helyezett Spanyolországban ezek a számok 73 és 68 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom