Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Az evások az APEH elsődleges célpontjai

A vagyonosodási vizsgálatok elsődleges célpontjai az evások lesznek, akik már novembertől számíthatnak a revizorok megjelenésére – tudta meg a Világgazdaság.
A vagyongyarapodási vizsgálatra az elsők között azokat az adózókat választják ki, akik nagy összegű házipénztárt és tetemes adót vallottak be utána. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a kiválasztás októberben indul, a vizsgálatok novemberben kezdődnek. Az elkövetkező két évben minden negyedik-ötödik evázót felkereshetik az adóellenőrök, vagyis így a hatóság által a könnyebb utat választva akár huszonötezer eva alapján adózó érintett lehet.

Az eddig is működő vagyonosodási vizsgálatra a megszorítási csomag részeként került nagyobb hangsúly. Ennek során jövőre legalább tízezer adózót kerülhet komolyabb ellenőrzés alá a mostani néhány százzal szemben. Az intézkedésektől több tízmilliárd forint bevételt vár a kormányzat. A szakértők szerint erre igen kevés esély van, mert a viszgálati forma hatékonysága nem túl jelentő, és ráadásul évekig is elhúzódhat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekrajzok tárlata

A rajkai Békefi Ernő Általános Iskola tanulóinak a tanév során készített rajzaiból nyílt kiállítás… Tovább olvasom