Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Az Európai Bizottság adóemelést javasol a dohánytermékeknél

Az Európai Bizottság abból a célból, hogy visszaszorítsa a dohányzást, azt tanácsolja a tagállamoknak, hogy növeljék az olcsó dohánytermékek adóját.
Az Európai Bizottság ismételten figyelmeztette Franciaországot és Belgiumot, mert a két országban minimális árat szabtak meg a dohánytermékeknek, ez pedig az EU szerint torzítja a versenyt, s csak a gyártóknak jó, mert biztos profitot határoz meg a számukra.

Az Európai Bizottság abból a célból, hogy visszaszorítsa a dohányzást, azt tanácsolja a tagállamoknak, hogy növeljék az olcsó dohánytermékek adóját. Kovács László adóügyi biztos egyenesen törvényellenesnek nevezte a minimális ár meghatározását. Ezt egyébként már egy konkrét ügyben hozott európai bírósági döntés is megerősítette, amely kimondja, hogy az ilyen jellegű ármeghatározás nem kompatibilis a jelenlegi törvényi keretekkel, hiszen korlátozza a termelők és az importőrök szabadságát.

Ha az érintett országok a mostani bizottsági figyelmeztetésre három hónapon belül nem reagálnak, akkor Brüsszel bíróság elé viszi az ügyüket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú horgászok huszonötödik nyara Ásványrárón

Nyolckilós ponty, kétkilós balinok, kiló körüli csukák és sok keszeg akadt idáig az ifjú pecások… Tovább olvasom