Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Az EU-nak nem elég Gates engedménye

A Microsofttal szemben eljáró EU-bizottság illetékese szerint a szoftveróriás nem fogja a forráskód részleges nyilvánosságra hozásával megúszni a korábban meghozott ítélet teljesítését.
"Hétköznapi értelemben véve a forráskód nem igazán a legjobb dokumentációja valaminek. Pont ezért is szokás a programozókat egy átfogó dokumentáció elkészítésére is kérni, a forráskódjuk mellé", nyilatkozta Neelie Kroes, az EU Versenyügyi Bizottságának (VB) tagja a Retuers-nek a Microsoft korábbi bejelentését kommentálva. A biztosnő ezzel egyértelművé tette, hogy a VB egyelőre nem tekinti a vele szemben meghozott ítélet teljesítéséhez elegendőnek a Microsoft most bejelentett ajánlatát.

"Jelenleg a Microsoft-on a sor, hogy meggyőzzön minket arról: eleget tett a 2004 márciusi döntésnek", közölte a VB egy másik nyilatkozó szóvivője is. "Ha el akarják érni, hogy tekintsünk el a büntetés kiszabásától, a kijelölt határidőkig rendelkezésünkre kell bocsátaniuk minden releváns információt. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy forráskódjaik egy részének kiadása teljesítené ezeket az elvárásokat", mondta Jonathan Todd, az EurActiv munkatársainak nyilatkozva.

A Microsoft ajánlatát egyébként az EU illetékesei mellett több más szervezet is élesen kritizálta. A szabadszoftverek népszerűsítéséért lobbizó Free Software Foundation európai szervezete például egyenesen mérgezett almához hasonlította Redmond ajánlatát, amely szerinte ugyan a Windows-zal együttműködő szoftverek készítését nem segítené elő jelentős mértékben, viszont alapot szolgáltatna arra, hogy a Microsoft szellemi tulajdonjogai megsértésének vádjával pereket kezdeményezhessen nem kívánatos versenytársaival szemben.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a türelme, hozta a Kikát

A győri Kika Áruház igazgatója megunta az ingázást, és lakóhelyére hozta munkahelyét, a Kikát.… Tovább olvasom