Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Az első soproni edzés

Szerdán bemutatták az elhunyt vezetőedző, Simon Tibor utódául kinevezett új edzőt, Bognár Györgyöt a Matáv Sopron játékosainak.
– Arra lennék kíváncsi, lelkileg hogyan éli meg, hogy az MTK-nál lemondott, talán egy kis pihenésre is vágyott, most pedig talán ismét fel kell pörgetnie magát ahhoz, hogy a soproni csapatot vezetni tudja?
– Ki számított erre, hogy az élet, a sors ilyen váratlan és szomorú, tragikus dolgokat produkál? Azt hiszem, erre nem volt senki felkészülve. Ami a Sopronba jövetelemet illeti, úgy gondo- lom, a Matávnál reális célokért kell küzdeni, amelyek elérése nekem ugyanolyan kihívás, mint
amilyen volt az MTK-nál dolgozni. Nagy lelkesedéssel jövök Sopronba, megvallom, jó húsz, Budapesten eltöltött év után vágytam már a vidéki élet után.  Azt talán kevesen tudják ugyanis rólam, hogy bajai vagyok, ott éltem tizenhét éves koromig. Amúgy szülővárosom után Sopron a második legkedvesebb nekem, annak idején elég sokszor voltam itt nyaralni.
– Azt hiszem, azzal tisztában van: nem könnyű, sőt, ha úgy tetszik, hálátlan a feladat, amit vállal, hiszen Simon Tibor magasra tette a mércét...
– Nézze, úgy gondolom, itt Sopronban a vezetés részéről adott a háttér a nyugodt szakmai munkához, és adott egy szakmailag megfelelő játékosállomány, amely elé reális célokat állított a vezetés, és amelyre hosszabb távon is lehet építeni. Ráadásul a közönség szereti a csapatot. Simon Tibi gyakorlatilag attól fogva, hogy Sopronba érkezett és munkához látott, megtisztelt engem a bizalmával.
Elég sokat beszélgettünk a szakmáról, úgyhogy ami a Matávot illeti, egyrészt úgy érzem, eléggé képben vagyok, másrészt pedig azt hiszem, nyugodtan támaszkodhatom Simi korábbi segítőjére, Farkas Józsefre, aki nekem is jó barátom, akivel egy csapatban futballoztam. A hátralévő öt fordulóban megpróbáljuk folytatni a Simon Tibor által elkezdett munkát ugyanazzal a szakmai koncepcióval.
– Említette a reális célokat, melyek ezek a hátralévő öt mérkőzésre?
– Mint már mondtam a Simon Tibivel való kapcsolatom motivál abban, hogy segítsek abban, hogy a legtöbbet kihozzuk a csapatból. A vezetőség a nyolc közé jutást jelölte meg célként, remélem, meg tudjuk tartani a hetedik helyet.
– Az MTK-nál rendezte már a dolgait?
– Ez várhatóan csütörtök reggelre marad, aztán holnap délután még egy tréning, pénteken pedig már jön is a Vasas.

Farkas József irányításával két meccsen négy pontot szerzett a Matáv. A szakember mostantól Bognár György munkáját segíti. 

– Nem, és főleg nem ilyen áron akartam csapatot irányítani az első osztályban – mondta Farkas József. – Simivel úgy gondoltuk, hosszú távon fo gunk együtt dolgozni. Köszönöm a bizalmat a vezetőknek és ha már így alakult, annak azért örülök, hogy egy régi jó barát, Bognár Gyuri
mellett dolgozhatok.

A Matáv Sopron értesíti szurkolóit, hogy a fizetős bérletek csak az alapszakasz mérkőzéseire szóltak, a helyekre a rájátszásbeli találkozókon jegyeket kell váltani, viszont a támogatói és a tiszteletbérletek továbbra is érvényesek. A klub jövő kedden azok számára, akik szeretnének részt venni Simon Tibor 14.30 órakor kezdődő, a Farkasréti temetőben tartandó temetésén, utazást szervez. Érdeklődni hétfőig lehet a klub irodájában vagy az Ógabona téri Non Stop
Tabak trafikban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Fényírók ” programjai

A fényírók fesztiváljának holnapi programjában az esti filmvetítést követően a szombathelyi Pathália… Tovább olvasom