Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Az amerikai kongresszus meghosszabbította a Patriot-törvényt

Az amerikai kongresszus meghosszabbította a hatóságokat a terrorizmus elleni harchoz kibővített jogkörökkel felruházó Patriot-törvényt. A jogszabályt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után fogadták el, 16 legfontosabb rendelkezésének a hatályát azonban négy évre korlátozták.
Az amerikai kongresszus meghosszabbította a hatóságokat a terrorizmus elleni harchoz kibővített jogkörökkel felruházó Patriot törvényt. A szenátus már a múlt héten meghozta jóváhagyó döntését.

A szenátus a múlt héten 89-10, a képviselőház pedig kedden 280 szavazattal 138 ellenében hagyta jóvá a Patriot-törvény kompromisszumos változatát.

Szakértők szerint a két ház döntése George Bush amerikai elnök sikerét jelenti.

A Patriot törvényt a kongresszus a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások után fogadta el, 16 legfontosabb rendelkezésének a hatályát azonban négy évre korlátozta.

A végül elfogadott változat ellen szavazó demokrata párti törvényhozók elsősorban az esetleges jogsértések ellen a törvénybe épített biztosítékokat kevesellték. Dennis Kucinich ohiói demokrata képviselő szerint a kompromisszumos változat módosításai csak kozmetikai jellegűek.

Jogvédő szervezetek évek óta élesen bírálják a törvényt, mivel az szerintük szükségtelenül csorbítja az állampolgári szabadságjogokat.

Krónika hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszer a női klinikának

Magánszemélyek és cégek adományaiból vásárolt a Szív a Szívért Alapítvány egy olyan műszert a női… Tovább olvasom