Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Az államreformról

Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésnek benyújtandó mintegy másfél tucat törvényről, ezzel összefüggésben az államreformról még a kormányprogram benyújtása előtt konzultál az ellenzéki pártok vezetőivel.

Demszky a jelölt

A Szabad Demokraták Szövetsége ismét Demszky Gábort indítja a főpolgármesteri posztért az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be Kuncze Gábor pártelnök. Az MSZP a napokban, az SZDSZ-nek átnyújtandó javaslatcsomagtól teszi függővé a szabad demokrata jelölt támogatását. A Fidesz főpolgármester-jelöltjéről a párt tegnapi választmányi ülésén nem született döntés.

Megyék helyett

A kistérségi és a regionális szint megerősítésével, valamint a települési önkormányzatiság értékeinek megőrzésével kell átalakítani az önkormányzati rendszert – hangsúlyozta a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetségének elnöke, Wekler Ferenc. Közölte: egyetértenek azzal, hogy megszűnjön a megyerendszer Magyarországon.

Demonstráló gyalogosok

Jogaiért demonstráló több száz gyalogos bénította meg a forgalmat Budapest belvárosában a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út kereszteződésében szerdán délután. A néhány perces akcióval a gyalogosközlekedést akarta népszerűsíteni a Radikális Gyalogosok elnevezésű mozgalom. A demonstrációt erős rendőri ellenőrzés mellett tartották. A rendőrök több résztvevőt igazoltattak, egy, a tömeg mozgását koordináló aktivistát pedig előállítottak.

Esélyes MNB-elnök

Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke a legesélyesebb jelölt arra, hogy felváltsa Járai Zsigmondot az MNB élén – közölte szerdán a Szocialista Párt meg nem nevezett forrása a Reutersszel. A forrás szerint Medgyessy Péter volt miniszterelnök is jelezte érdeklődését az MNB elnöki posztja iránt, de Surányinak a legjobbak az esélyei. Járai Zsigmond hatéves megbízatása 2007 márciusában jár le. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel az Alsó-Lövérek iskolája

Duplán jubilál a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, hiszen ötven éve állnak a… Tovább olvasom