Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -6°C | 1°C Még több cikk.

Az „Embermesék” a szívnek szól

Az olvasók figyelmébe ajánljuk munkatársunk, Harcsás Judit új könyvét. A tegnap, ünnepélyes keretek között bemutatott Embermesékben egy igen különleges szerzőtárs írásai is helyet kaptak, a százhárom éves, kiváló egészségnek örvendő Gallai Rezső, Győr legidősebb polgára által az olvasók úgymond „nyakon csíphetik” a történelmet.
Rezső bácsi tárcái, glosszái hatvan évvel ezelőtt jelentek meg a helyi lapokban, többek között a szociáldemokrata szellemű Győri Munkásban, s most ismét sikerült őket megmenteni az utókornak, ahogy ő maga mentette át nekünk sugárzó személyiségével a legvéresebb évszázadból azt, ami emberi volt. Dr. Kéry Klára szemorvos, az I. Győri Lions Club tagja és Wernerné Csordás Éva, a győri oktatási és kulturális bizottság elnöke után Fábián György, a Kisalföld főszerkesztő-helyettese is szólt néhány szót a könyvről és a szerzőpárosról. „Rezső bácsi és Harcsás Judit különös képessége, hogy minden jó emberrel megtalálják a közös hullámhosszot. Harcsás Judit kollégánk hetedik könyve az Embermesék, s címe találóan sűríti egy szóba a műfajt, amit ő képvisel most már huszonkét éve az újságírói pályán. Mert ahogy a könyvajánlóban is olvashatjuk: »Az igazi újságírás az értelmet szólítja meg, az igazi újságíró az érzelmeket.«”
A két évszázad emlékeit felölelő kötetet egyebek között a könyvhéten is megtalálhatják az olvasók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom