Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Autópálya-felújítások az M1-esen is

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) 7,5 milliárd forintot költ idén az autópályák felújítására, a munkálatok várhatóan június közepén kezdődnek meg az M3-as autópálya Gyöngyös és Füzesabony közötti szakasza mintegy 46 kilométeres burkolatfelületének felújításával – közölte a társaság.
A közlemény hozzáteszi, hogy a felújítások költségeihez az ÁAK Zrt. és az Útgazdálkodási Koordinációs Igazgatóság (Ukig) között kötött fenntartási és üzemeltetési szerződés szolgál alapul.
Az M3-ason a Budapest felé vezető bal oldal 113–99. kilométerszelvényei közé eső részen, majd négy nappal később a 96–80. kilométerszelvények közötti szakaszon kezdődik meg az építkezés, amely várhatóan október közepéig tart.
Nagyobb csomópont-felújítási munkálatok kezdődnek július közepén Tatabánya, Tata és Komárom térségében az M1-es

autópályán. A várhatóan október végéig tartó beruházás keretében a kivitelező teljes burkolatcserét fog végezni a csomóponti ágakon, amelyeket az építkezés idejére le kell zárni – teszi hozzá az ÁAK.
Burkolatfelújítás kezdődik augusztus közepén az M1-es

autópálya Budapestre vezető bal oldalán, a 46. és az 53. kilométerszelvények közé eső szakaszokon. A szeptember végéig tartó és félpályás tereléssel járó beruházás keretében mintegy 4,3 kilométer hosszú pályarész burkolatát cserélik le. Idén is folytatódik az ÁAK Zrt. hídfelújítási programja: hat nagyobb felújítási beruházást hajtanak végre az M1-es és az M3-as autópályák hídjain. Az építkezések helyszínén minden esetben félpályás, illetve sávos terelésekre számíthatnak az autósok – fogalmaz a közlemény.
Az autópályák bevezetőszakaszain tervezett munkálatok keretében összesen három csomópont felújítását végzik majd el: az M1–M7-es közös szakasza Budaörsnél, az M0-s és az 1. számú út csomópontjánál és az M3-as

autópálya Szentmihályi úti csomópontjánál. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az új országgyűléstől?

Tovább olvasom