Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Ausztrál csapás a BitTorrent oldalakra

Több ausztrál BitTorrent oldal is bejelentette működésének beszüntetését, amit a legtöbb esetben az ausztrál zeneipari cégek agresszív fellépésével, illetve a perektől való félelemmel indokoltak.
A kalóztevékenységet figyelemmel kísérő Music Industry Piracy Investigations (MIPI) - amely a belföldi cégeket képviselte a Kazaa tulajdonosa, a Sharman Networks ellen indított bírósági perben - az elmúlt héten megszállta az egyik perthi internetszolgáltató központját. A People Telecom - korábbi nevén Swiftel - által tárolt információk a szervezet szerint elvezethetnek azon személyekhez, akik a különböző fájlcserélgető hálózatokon nagymennyiségben kínálnak letöltésre védett tartalmakat. A MIPI szóvivője azóta bejelentette, hogy a szervezet több hasonló lépést tervez, és a jövőben az eddiginél szigorúbban lépnek fel a kalózmásolatok terjesztői ellen.

A Whirlpool nevű ausztrál híroldal tudósítása szerint a razzia óta számos BitTorrent hub zárt be az ország nyugati részén, amelyet a keleti parton is több hasonló lépés követett. "A p2p-oldalak elleni egyre agresszívabb fellépés miatt úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az oldal működésének. Ez nemcsak a saját, hanem a felhasználók érdekét is szolgálja, hiszen csak így tudjuk megelőzni a perek megindulását" - jelent meg az egyik bezárt oldal búcsúüzenetében.

A People Telecom irodáiban lefolytatott razzia két hub, a Torrent Web Pages, valamint az Archie's Hub ellen irányult. Az utóbbi hub nemhivatalos értesülések szerint egyedül a People Telecom előfizetői számára nyújtott fájlcserélgető szolgáltatást, ami a MIPI szerint arra enged következtetni, hogy maga a szolgáltató is saját üzleti célok, a bevételek növelése érdekében használta fel a BitTorrent technológiáját. A People Telecom azonnal elhatárolta magát az illegális tevékenységet végző felhasználóktól, és biztosította a MIPI képviselőit, hogy a nyomozás minél gyorsabb lefolytatása érdekében teljes mértékben együttműködik a szervezettel. A két fél a jövő héten meginduló tárgyalásokon adhatja elő saját verzióját.

Forrás: sg.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig 775 milliós visszaigénylés

Bár az új törvény szerint két hónappal kitolódott, vagyis május 20-ra  módosult a személyi jövedelemadó (SZJV) bevallási határideje, sokan  nem várnak addig. Érthetően azok sietnek, akik visszatérítésre  számítanak. A múlt hét végéig már több, mint 31 ezer SZJA-bevallás érkezett az Apeh megyei igazgatóságára. Tovább olvasom