Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Augusztusra készül el

a gondozóház

Várhatóan augusztusban fogadhatja első lakóit Magyarkeresztúron az idősek átmeneti gondozóháza, miután a másodszor kiírt közbeszerzési eljárás eredményesen zárult.
Eredetileg idén januárra tervezték Magyarkeresztúron – a volt általános iskola épületében és a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás keretében megvalósuló – az idősek átmeneti gondozóházának megnyitását. A várt esemény azonban elmaradt, mivel eredménytelenül zárult az épület átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás.
Papp József, a többcélú kistérségi társulás elnöke a Kisalföld 2005. október 14-i számában az eredménytelenség okaként a rendelkezésre álló források és az ajánlatok közötti nagy eltérést jelölte meg. Az ajánlott összegek ugyanis olyan magasak voltak, hogy a társulás nem tudta volna finanszírozni a kivitelezést.
Mi a helyzet most, s mikor fogadhat lakókat az idősek átmeneti gondozóháza Magyarkeresztúron? A kérdésre ezúttal is Papp József válaszolt.
– Időközben új közbeszerzési eljárást hirdettünk, amely eredményesen zárult és március 10-én aláírtam a szerződést a kivitelezővel 50 millió forint vállalási áron. Ebben a körben kilenc pályázat érkezett és csekély műszaki tartalommódosítással, továbbá nagyobb versennyel jelentős árcsökkenést értünk el. Augusztusra be kell fejezni a kivitelezést, és az említett hónapban megkezdheti működését az idősek gondozóháza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom