Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Átneveznék a Kuruc körút egy részét

A Kuruc körút egy részének Gábor Aurél úttá való átkeresztelését kezdeményezi a városházán a soproni mentőállomás. Az egykori tudós orvos sokat tett a sürgősségi betegellátásért.
Sopron rövidesen új mentőállomással gazdagodik, melyet a Kuruc körúton, az Erzsébet-kórház területén építenek fel. Ennek alkalmából a soproni állomás a körútnak a Fraknói utca és a Szív utca közötti részének Gábor Aurél úttá való átkeresztelését kezdeményezte.
– Az új mentőállomással kapcsolatosan ötlött fel bennünk a gondolat, hogy városunk szülöttének, dr. Gábor Aurél kandidátus, világhírű mentőorvos-tudósnak emléket állítsunk. P az oxyológia, azaz a sürgősségi betegellátás tudományának megalapítójaként is ismert. A körútnak ez a szakasza lehetne a „mentők utcája” – javasolják a soproni mentők.
Aktualizálja a felvetést, hogy március 8-án lesz a tudós orvos halálának harmincéves évfordulója. A környékhez koncentrálódnak Gábor Aurél életrajzi adatai is. A soproni Erzsébet-kórházban született 1923-ban. Alapított tudományágát (oxyológia) itt alkalmazzák a mindennapokban a soproni mentők. Személyes relikviáit is az itteni mentőállomáson őrzik. Nevéhez nem fűződött politikai elkötelezettség, emléke időtálló lenne, melyet képzőművészeti alkotással is szeretnének megörökíteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-exkluzív Törökországból

Tovább olvasom