Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Áthelyezik a buszmegállót

Március 28-tól új helyen állnak majd meg a helyközi autóbuszjáratok Sopronban, a Csengery utcában. A jelenlegi megálló megszqnik, az új hely az Elzett épületével szemben lesz.
Ismételten változik a helyközi autóbuszok megállója Sopronban a Csengery utcában. A Kisalföld Volán Zrt., a Magyar Közút Kht., valamint az önkormányzat városfejlesztési bizottsága többször tárgyalt az új megálló helyéről. Az egyeztetések után az a döntés született, hogy a mostani megálló megszqnik, és március 28-án, üzemkezdettől az Elzett épületével szemben, a jelenlegi helyi járatos megállóban lehet majd leszállni. A városból induló járatokat a változás nem érinti.
Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Kisalföld, február 12., Áthelyezik a beérkező távolsági autóbuszok megállóját), a lakossági tiltakozás hatására a városfejlesztési bizottság úgy döntött, hogy a nyomdával szemben nem állhatnak meg a vidéki járatok. Így a Győr felől érkezők számára a városközponttól távolabb, a körforgalom közelében alakítottak ki megállót. Ez ellen viszont a vidékiek tiltakoztak, mondván, lekésik a vonatcsatlakozást és jóval többet kell gyalogolniuk a belvárosi átszálláshoz.
Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta, úgy érzik, mindenki számára megfelelő megoldás született, amikor kijelölték az új buszmegállót. – A belvárosba egyszerqbben lehet majd bejutni és azok is jól járnak, akik vonattal szeretnének továbbutazni – tette hozzá. – További változást egyelőre nem tervezünk, amint azonban elkészül az Ógabona téri mélygarázs, a forgalmi rendet ismételten felül kell vizsgálni. A bizottság elnöke arról még korainak tartja beszélni, hogy az átadást követően milyen útvonalon közlekednek majd a vidéki

autóbuszjáratok.
Arra a kérdésre, hogy a Csengery utcai megálló és az autóbusz-végállomás közötti szakaszon terveznek-e újabb leszállóhelyet kialakítani, Mágel Ágost elmondta: ezen a szakaszon olyan keskeny az út, hogy a megálló akadályozná a gépjármqforgalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom