Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Átépítik a parkolót Fertődön

Folytatás az 1. oldalról.

– A parkolóban lévő pagodák üzemeltetőinek közel kilencven százaléka nem fizeti a bérleti díjat – mondta el Dobó Ágota, a Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatóhelyettese. – Ellenük megindítottuk a behajtási eljárást és felbontjuk a szerződést. Természetesen a határidőre pontosan fizető bérlőkkel kompromisszumos megoldást kell kötnünk, s őket nem érheti hátrány. A parkoló és a mellette lévő többhektáros terület átépítésére már elkészültek a tervek. E szerint a pagodákat elbontjuk és ezen a területen egy pihenőparkot alakítunk ki, közel 100 millió forintból.
Dobó Ágota hozzátette, a nagy rekonstrukció részeként az önkormányzatnak, valamint az iskolának is új helyre kell költöznie. A két intézmény jövőbeni helyét is meg kell keresni, ám hogy mikor kerül sor a kiköltözésre, ez a helyreállítás ütemétől függ, a végső határidő 2009. – Fertődön az az egyedülálló helyzet állt elő, hogy a polgármesteri hivatal olyan épületben működik, amely nem a város tulajdonában van. A hivatal Haydn szülőházában rendezkedett be, mi pedig ebben az épületben szeretnénk bemutatni a zeneszerző életét, ezért kell kiköltözniük – zárta az igazgatóhelyettes.
Fülöp Géza fertődi polgármester szerint valóban felvetődött, hogy a Muzsikaházban működő polgármesteri hivatalt, a zeneiskolát és a könyvtárat új helyre költöztetik. Konkrét egyeztetés azonban ez ügyben mind a mai napig nem történt meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

rabóczki balázs a sportkórház lakója

A budapesti Sportkórház lakója Rabóczki Balázs, az FC Sopron kapusa. A hálóőr alapos kivizsgáláson… Tovább olvasom