Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Átalakításokat terveznek a közszolgálatban

Mély, átfogó, minden területre kiterjedő átalakítások sorozata kezdődik a közszolgálatban – mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten, az MSZP választmányi ülésén. Hiller István pártelnök a választási eredményekre hivatkozva kiemelte, hogy átalakulhat Magyarország politikai térképe és esély van a baloldal reneszánszára. Az MSZP leendő koalíciós partnere mellett az ellenzékkel is együtt kíván működni, hogy meghozzák az ország érdekében álló döntéseket.

A miniszterelnök-jelölt bejelentése szerint ezen a héten kezdődik a szakértői egyeztetés a kormányprogram első változatáról, május 20-án az MSZP kongresszusa szavaz a program fő irányairól. A május 22-vel kezdődő héten a koalíciós pártok és „különböző társadalmi csoportok” képviselőivel konzultál Gyurcsány Ferenc a kormányprogram tervezetéről, valamint egyeztetés indul a kormányzati struktúráról. A kormányprogram végleges formáját május 30-án nyújtják be az Országgyűlésnek, június 14-én megalakulhat az új kormány, az utána következő napon pedig több mint másfél tucat törvényjavaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé. Gyurcsány Ferenc az átalakításokról szólva azt mondta, hogy a változtatásokat a politikához kapcsolódó igazgatásban kell kezdeni. A politikus beszélt arról is, hogy az államháztartás egyensúlyhiánnyal küzd, de véleménye szerint „másfél év elegendő a pénzügyi kiigazításhoz”, ám az ország modernizálásához ennyi idő nem elég. (mti)

Az MDF feladata

Az MDF számára a következő négy év feladata, hogy az új magyar jobboldalt felépítse, és 2010-re kormányzóképessé tegye – jelentette ki Dávid Ibolya pártelnök szombaton Budapesten, az MDF országos választmányának ülésén. Az MDF elnöke hangsúlyozta, hogy ehhez az MDF-nek is meg kell újulnia.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken a Szigetközben

Kétmilliárd forintra pályázhatnak idén a Duna és a Tisza menti kerékpárút kiépítésére az… Tovább olvasom