Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Árvíz másodfokúra emelték a készültséget a Hortobágy-Berettyón

A vízszint emelkedése miatt másodfokú készültséget rendelt el a Hortobágy-Berettyón szombaton a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel.

A szakember tájékoztatása szerint Borznál szombat reggel 304 centiméter volt a vízállás, a folyó még mindig árad. A Hortobágy-Berettyó torkolati árvízkapujánál csökken a vízszintkülönbség, jelenleg 41 centiméter, de az árvízkapu még mindig zárva van - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a Berettyón Szeghalom térségében továbbra is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A vízállás 446 centiméter, a folyó lassan apad. A Tisza Tiszafüred-Rakamaz közötti szakaszán elsőfokú a készültség, Tokajnál lassú apadás tapasztalható, a vízállás 674 centiméter - közölte az igazgató. Hozzátette: a térségben hat védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség.

A 17 üzemelő szivattyútelep naponta összesen 1,9 millió köbméter belvizet emelt át a befogadó csatornákba. A készültséggel érintett területen a belvízzel elöntött terület nagysága 8.850 hektár - mondta Bara Sándor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thürmer Gyula: újra államosítani kell a privatizált vagyont

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint újra államosítani kell az 1990 után privatizált… Tovább olvasom