Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Aranyszabály

A lakásbelső díszítésére már évezredek óta használják az aranyat, mely azóta már legendává vált. Ennek a nemesfémnek kizárólagos dekoratív minőségét igen nagyra értékelték az ókori államok vezetői és európai uralkodók is.

A költemények tarkállottak az „arany" metaforáktól, a festmények ragyogtak az aranyszínű festéktől, az alkalmazott művészet pedig az egész korszak folyamán nem maradhatott közömbös az arannyal szemben. Ebben nem is lehet semmi meglepő, hiszen az arany remekül illik a díszpaloták nyugalmához csakúgy, mint a kamara- vagy a titokzatosan romantikus, de még a modern lakásbelsőkhöz is. Az arany a kedvencünk, kegyeltünk, olyan elismert anyag, mely önmagában is megállja a helyét, nincs szüksége dicséretünkre, bókjainkra.

Az aranytárgyak bősége királyi pompát teremt a lakásbelsőben és a fényűző paloták berendezését juttatja eszünkbe. Az arany gyönyörűen mutat a modern lakásbelsőben, annak szigorú légköréhez a szó igazi értelmében „értékes" részleteket csatolva. Az „arany" szakavatott elhelyezése, felhasználása a régi időktől fogva a ház tulajdonosának magas társadalmi beosztását szimbolizálja, mely ma sincsen másképp.
Az arany kitűnően kombinálható üveggel, textíliákkal, természetes kövekkel és fémekkel, de más anyagokkal együtt is nagyszerűen mutat.

A különös növényi ornamentika vagy a hatalmas „aranycsillagok" teszik kedvesen romantikussá az ünnepi szövet hímzését. A lakásbelső aranyrészleteinek elbűvölő ragyogása mindig meglepő hatást kelt, ennek köszönhetően a tér meséssé válik és káprázatos fénnyel telik meg. Nyugaton is, Keleten is a díszítőművészek kellőképp adóznak a napként tündöklő arany bámulatos szépségének.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Last minute lakóparki akciók indultak

December végéig több pluszkedvezménnyel is igyekeznek új ügyfeleket keresni a nagyobb… Tovább olvasom