Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Anyulevél: Geszti Eszti és a többiek

Ha ősz, akkor gesztenye, és az október nem múlhat el a süni formájú héj és a barna, gurulós gesztik nélkül.

Mivel az óvodában napok óta a gömbölyű termésből apró bababútorokat és egyéb játékokat, kiállítási tárgyakat fabrikáltok, eldöntöttük: otthon sem élet az élet gesztenye nélkül, így azt gyűjteni kell. Nosza, vödröket kerítettünk hétvégén, ment egy kis harakiri azon, hova is menjünk gesztenyézni, de végül is győzött az Erzsébet liget, mert ott ugye hatalmas nagy gesztenyefák nőttek. Reméltük, gyorsan teliszedünk egy kis homokozóvödröt, azután jut idő egy kis hintázásra is.

A parkba érve hideg zuhanyként ért bennünket, hogy vagy nyolc-tíz gesztenyevadász család állt hadba – ki zacskókkal, ki vödrökkel. Na, apádtól gyorsan megkaptam, hogy a lehető legrosszabb helyre jöttünk, meg hogy az óriásfák ellenére itt ugyan egy fia szál gesztenye sem termett, ha igen, az is csak hetek múlva hullik le, de legalább láttuk: a gesztenyeszüret igazi csapatmunka, itt aztán mindenki vérbeli gesztivadász. Mindössze két termést sikerült összeszednünk az avarból, azt is azért, mert épp ottjártunkkor a lábunk elé pottyant le.

Mivel a szüret meglehetősen gyéren sikerült, ezért eldöntöttük, új lelőhelyek felé nézünk, elvégre ennyi gesztenyéből még egy aprócska, de igazi babaszéket, asztalt sem lehet szelídíteni. Kiskút felé az egyik utcában égig érő gesztenyefák állnak szép sorban, roskadozó terméssel. Még szerencse, hogy eszünkbe jutott, becéloztuk az irányt, a vödör perceken belül megtelt csodás, guruló, fényes gesztenyékkel.

alamennyit meghagytunk belőle, ám a nagyját elvittük az óvodába, ahol szebbnél szebb alkotások: Geszti Esztik, Gesztenye Gézák, aprócska játékok, kutyusok és cicák készültek belőle. Csodás menüre is futotta belőle a babakonyhán. Legközelebb kitalálunk egy mesét, ahhoz meg gesztenyéből készítünk szereplőket. Mit szólsz hozzá?

Anyu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom