Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Angliában jártak

Huszonöt tagú, fiatalokból álló soproni sportküldöttség járt Angliában. A gyerekek az úgynevezett gyermeksport-olimpián vettek részt Birminghamben és Coventryben.

diáksport

A soproni diáksportolókat a sportfelügyelő Rákóczi József vezette. A fiatalok eredményesen és jól szerepeltek, közülük teniszben Kovács Zoltán második lett, Molnár Zoltán és Jani Réka a negyedik helyet szerezte meg. A soproni atléták és asztaliteniszezők a középmezőnyben fejezték be a versenyt, míg a labdarúgócsapat, melyet Végh Tibor irányított, az ötödik-hatodik helyen zárt. Harminchat ország ötvennégy városá- ból másfél ezer fiatal sportoló vett részt ezen az úgynevezett gyermeksport-olimpián, melyet több mint húsz éve rendeznek már meg a világ különböző nagyváro- saiban. A fiatalok munkáját 600 önkéntes szervező segítette az angol városokban.
Rákóczi József, a soproni küldöttség vezetője elmondta, hogy vendéglátói a 35 fokos meleg ellenére csodálatos feltételeket teremtettek a versenyzéshez, az ott-tartózkodáshoz. A szervezők egy napra elvitték a soproniakat az angol fővárosba, Londonba is.
Sopronon kívül Magyarországról még Kecskemétről és Szombathelyről érkeztek fiatal sportolók.
Érdekesség, hogy a megnyitóünnepség épp egybeesett a London elleni terrortámadással, a Coventry-stadion zsúfolásig tele volt, s a létesítmény minden nézőjét átvizsgálták.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

magyar gólzápor montrealban

vízilabda

A montreali vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának… Tovább olvasom