Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Alkotmánybírósághoz fordulnak a rendőr szakszervezetek

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a rendőr szakszervezetek, ha az Országgyűlés megszavazza a fideszes Balsai Istvánnak a 2006. őszi tömegoszlatások miatt benyújtott "semmisségi" törvényjavaslatát - olvasható a csütörtöki Népszavában.
A napilap cikke felidézi, hogy a törvényjavaslat a zavargásokkal kapcsolatos bírósági ítéleteket semmisnek tekintené abban az esetben, ha azok alapját "kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte". Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint a rendőrök szavahihetőségét és az igazságszolgáltatás működésének hitelességét alapjaiban ingatná meg a tervezet elfogadása. Igaz, egy rendőr is füllenthet, de felháborító feltételezni, hogy az ominózus esetekben egy rendőr sem mondott igazat - fogalmazott a főtitkár a Népszava írása szerint. A törvényjavaslat olyan alkotmányos alapelveket sért, mint a bírói függetlenség elve, az egyenlő elbánás elve, a jogbiztonság és az emberi méltóság - fejtette ki a Népszavának a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének elnöke, Pach Dániel. A szervezet Pintér Sándor belügyminiszterhez és Kövér László házelnökhöz is fordult, hogy lépjen fel a javaslattal szemben.

Olvasóink írták

  • 2. imre1964 2011. február 10. 15:51
    „Azóta sem változott semmi a sünok ugyanolyan korruptak mint 2006-ban.
    Ezeket lenézni kell nem felnézni rályuk.
    Érdekes Amerikában a serifet minden polgár tiszteli. Valyon miért ?”
  • 1. Csetneky 2011. február 10. 11:16
    „Értem én, hogy ez böki a sünök csőrét, de maguknak köszönhetik. Talán nem kellett volna folyamatosan elvtelenül, rosszul értelmezett betyárbecsületből hazudni a bűncselekményeket elkövető kollégák védelmében és akkor nagyságrendekkel szavahihetőbbek lennének. Ha pedig a becsületüket akarják visszaszerezni, akkor nosza, ott a sok bűnöző, lehet bizonyítani!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten tárgyalja a kormány a felsőoktatási problématérképet

Jövő héten tárgyalja a kormány a felsőoktatási problématérképet és alapelveket rögzítő anyagot; a… Tovább olvasom