Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Alakul a miniszterelnök tanácsadóinak köre

Három főtanácsadó és két tanácsadó állt eddig munkába Orbán Viktor miniszterelnök mellett, számuk azonban még várhatóan nőni fog.

A kormányfő főtanácsadójaként dolgozik Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, akivel kapcsolatban Orbán Viktor április 29-én azt jelentette be, hogy a nemzetközi szervezetekkel való tárgyalásokban lesz "összekötő".

Főtanácsadóként dolgozik mellette Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Szabadság Kör egyik alapítója, valamint Gottfried Péter, aki az első Orbán-kormány idején helyettes államtitkárként elsősorban külgazdasági témákkal foglalkozott, majd a következő kabinet nagykövetnek nevezte ki.

Róla a Népszabadság június 4-én azt írta, Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója lesz, május 11-én Martonyi János - akkor még kijelölt külügyminiszterként - pedig azt mondta, európai integrációs kérdésekben segíti majd Orbán Viktor munkáját.

A kormányfőt már két tanácsadó is segíti: Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő gyermek- és családügyekben, Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó pedig sportügyekben.

Ők mindannyian már a Miniszterelnökségen belül dolgoznak.

Olvasóink írták

 • 7. nagykifli 2010. június 16. 09:53
  „KELL A JÖVEDELEM A SOK SEMMITTEVŐNEK!”
 • 6. janika 2010. június 16. 09:35
  „Vajon az "igazságos" Mátyás királynak is voltak tanácsadói? No, és mikor lesz megint Budán kutyavásár?”
 • 5. Jerry 2010. június 16. 07:51
  „Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő gyermek- és családügyekben tanácsadó.Ő fogja tanítani a fidesz fiataloknak, hogyan kell kövekkel dobálnia rendőröket, hogyan kell vissza élni egy tüntetésen a mentelmi joggal, majd hazudozni és megcáfolni még a videofelvételeket is.Ő tanítja majd a fideszes szelektív memóriát, mely szerint a kellemetlen részekre nem emlékszik, de minden másra nagyon. Gratulálunk a fidesz szakértői gárdához. Nemcsak ov, de a kisebb narancsok is rendelkeznek hasonlóval.Reggel mondták a tv-ben, hogy a fideszes vezetés már érzi, hogy eza nagy 21/3-os győzelem nem lesz tartós,ez a narancs nem áll el négy évig, ezért akarja konzerválni magát, nem kockáztat még egy választást.Média kuratórium tagok fidesztől 9 évre "megválasztva" Önkormányzati törvény módosítás fidesz javára stb. stb. Konzerválni kell a narancsot,mert a friss gyümölcs hamar romlik.A narancs pedig nem őshonos nálunk.Bár a tanú szerint volt narancs ültetvény az átkosban is. A magok onnan jöttek, és a módszerek is.”
 • 4. accelerator 2010. június 16. 00:34
  „Ezek tényleg értenek valamit... nem véletlenül van zsidó kézen a világ...”
 • 3. háté 2010. június 15. 21:52
  „Főtanácsadóként dolgozik mellette Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Szabadság Kör egyik alapítója,

  Ez az élőlény, jobban gyűlöli a Magyarokat, mind a mazsihisz banda!”
 • 2. accelerator 2010. június 15. 21:29
  „Mindenki a maga szakterületén. Amit nem tudunk megvonni, majd ellopjuk...”
 • 1. háté 2010. június 15. 20:17
  „Hát alakul a magyar gyűlölő banda, fityesz-likud zsidó csoport.

  Az első három, hát ----isten nyugosztalja őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét halálos motorbaleset - 36 éves férfi az áldozat

Életét vesztette egy motoros Békés városában egy balesetben kedden délután. Tovább olvasom