Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Agyonverték a savval támadó férfit Ercsiben

Valamilyen vegyi anyagot permetezett egy ercsi ház több lakójára éjszaka egy gázálarcot viselő férfi. Verekedés tört ki, a rendőrség szerint a család egyik nőtagja bottal többször is fejbevágta a férfit, aki belehalt sérüléseibe.


Ercsi vegyszeres támadás - a megtámadott család évtizedek óta "mételyezi" a közhangulatot

Évtizedek óta "mételyezi" Ercsi közhangulatát az a család, amelyre vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetezőgéppel, vegyszerrel támadt rá egy 39 éves helybeli férfi, s akit a família egyik nőtagja olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen meghalt. Szabó Tamás, a város szocialista polgármestere az MTI-nek elmondta: a népes család rossz szándékú, jobbára bűnözésből élő família, s életvitelükkel többször kivívták Ercsi tisztességes lakóinak a haragját, megvetését. Az ő számlájukra írható többek között a város által telepített erdő fáinak rendszeres dézsmálása, s állataik trágyájának a környékbeli gazdák földjein való szétszórása.

Mindezek, valamint életvitelük miatt többször próbáltak már ellenük törvényesen is fellépni.. Az elhunyt férfit - aki egyedül élt, s a MOL helyi olajfinomítójának dolgozójaként tisztességes, munkás életmódot folytatott - az utóbbi időszakban többször meglopták, s ő mindig ugyannak a családnak a tagjaira gyanakodott. Szombaton éjjel féltizenkettő tájban ért haza a munkából, s észrevette, míg dolgozott, ismét idegenek jártak a portáján. Ezúttal a közelmúltban vásárolt fűkaszájának kelt lába. "Valószínűleg ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, amikor úgy döntött, saját maga szolgáltat igazságot, megtorolja a tulajdonában esett sérelmeket" - tette hozzá Szabó Tamás.

Mivel talán 500 méternyire lakott az érintett família portájától, gyalog ment oda, s először egy, az ajtón kilépett 54 éves férfit fújt le a feltehetően saját maga által készített, még ismeretlen összetételű vegyszerrel, majd a család több tagjára is ráfújt. Ercsi polgármestere úgy tudja, hogy a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a vegyszeres támadásra "válaszolva" agyonverte a férfit, távoli rokonként, három napja fogadta be a megtámadott család. Az MTI-nek több ercsi lakos is elmondta: kételkednek abban, hogy az igazi tettes került rendőrkézre. Az asszonyt halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, őrizetbe vették, s a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését. A történtek után Ercsiben megerősítették a rendőri jelenlétet - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Őrizetbe vették az ercsi vegyszeres támadót bántalmazó nőt

Őrizetbe vették az ercsi vegyszeres támadót olyan súlyosan bántalmazó asszonyt, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség az MTI-vel. A 39 éves ercsi férfi vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetező géppel hatolt be az ercsi család portájára. Először egy kilépő 54 éves férfit, majd a család többi tagját fújta le egy ismeretlen összetételű vegyszerrel - mondta el az MTI-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A támadót a famíliához tartozó 34 éves nő egy bottal ütlegelni kezdte, s a férfi a helyszínen belehalt a sérülésekbe - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados. Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást. A nőt halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, s kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Agyonverték a savval támadó férfit Ercsiben

Az index.hu cikke szerint a nő ellen halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. Helyi információk szerint a permetezős támadó korábban többször is falopáson érte a családot, eltűnt fűkaszája miatt akart elégtételt venni rajtuk.

Gázálarcban, permetezővel a hátán érkezett egy férfi vasárnap hajnalban egy ercsi házhoz, ahol az épületből kilépő férfit és több lakót is lefújt valamilyen vegyi anyaggal. Verekedés tört ki, az egyik nő többször is megütötte egy bottal a 39 éves gázálarcos férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az egyik lepermetezett 54 éves férfit bőrfelmaródásos sérülésekkel a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kózházba szállították. Egyelőre még nem tudni, hogy nyolc napon belüliek, vagy komolyabbak a sérülései. A bottal védekező asszony bőrén kisebb marások keletkeztek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával indított büntetőeljárást az ügyben. A nyomozók a 34 éves nőt előállították, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. Az adatgyűjtés még folyamatban van, ezután dől majd el, hogy az asszonyt őrizetbe veszik-e.

A Roma Sajtóközpont információi szerint a férfi és a család közöttt régóta személyes konfliktus volt, mert a férfit többször meglopták, amiért ezt a családot okolta. Toperczer Attila, a helyi polgárőrség parancsnoka azt mondta, hogy a férfi „kollégája" volt, és valószínűleg azért támadt az egyébként elmondása szerint problémás családra, amely ellen többször is tett korábban bejelentést, mert előző nap eltűnt a fűkaszája.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi amatőr íjászként rendszeresen járt a helyi erdőbe, ahol többször falopáson kapta a családot. Néhány esetben értesítette a polgárőröket és a rendőrséget is. A család tagjai egyik alkalommal megfenyegették, hogy megölik, ha még egyszer találkoznak.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere azt mondta, hogy a szóban forgó család már régóta "mételyezi" a város hangulatát. A polgármester szerint a számlájukra írható több lopás is, és "egy egész erdőrészt irottak ki." Mindemellett szeméttel árasztják el a várost, és nem megfelelően tartják állataikat sem. A településnek már több millió forintos károkat okoztak, mondta.

Részletek >>

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. piroskaésabarkasz 2010. május 27. 15:22
  „Előszőr az élet,aztán a filozófia!(82.)”
 • 86. pmc 2010. május 25. 23:25
  „http://epa.oszk.hu/00000/00022/00451/14089.htm
  Primum vivere, deinde philosophari! Először az élet, aztán a filozófia! ...”
 • 85. Lárika 2010. május 25. 22:33
  „82. 84. Én értem nagyjából, de azt nem, hogy miképpen passzol a témánkhoz :-O”
 • 84. sztiv 2010. május 24. 23:16
  „82. ha ez latinul van, közlöm nem értem :)
  Írhatsz angolul, németül és oroszul, de ez nem megy.
  Holt nyelvvel ráérek majd a túlvilágon foglalkozni :)”
 • 83. Túrabakancs 2010. május 24. 22:32
  „Sajnos ritkán foglalkoznak az alapproblémával az ilyen esetekben. Ez pedig nem más, mint hogy a hatóság hagyta a tolvajokat érvényesülni /lopni, garázdálkodni/ az adott településen. Tehát a cselekménynek nem más az igazi elkövetője, mint az adott faluban ténykedő /nem ténykedő/ KMB-s rendőr. /körzeti megbízott/ Remélem őt is előveszik majd, mert ez így nem mehet tovább, kezd elfogyni az emberek "cérnája" ! Még szerencse, hogy nagy valószínűség
  szerint már nem fogok élni 2050-60-ban, mert akkorra már
  a cigányság "dolgos" képviselői közel 40%-át fogja kitenni a magyar lakosságnak! Ami akkor lesz a közbiztonságot illetően,
  az felér majd egy kisebb háborúval. Szóval örüljünk addig is hogy aránylag félelem nélkül élvezhetjük az életet, mert ez nem tart örökké. Az unokáinknak nem lesz egyszerű az élet.
  Az élet olyan, hogy a szaporaság a győztes fél, a történelem ezt már megmutatta. Ezt csakis a radikalizmus tudja befolyá-
  solni, emiatt a Jobbiknak nincsen mitől félnie, nem fog hosszú
  távon eltűnni. Sőt...”
 • 82. Primax 2010. május 24. 22:28
  „#80. & #81. !
  Primum vivere, deinde philosophari.”
 • 81. sztiv 2010. május 24. 21:46
  „Primax:

  Tegnap én is azt írtam, ha hozzám jönne valaki permetezni, pofán vágnám, de úgy parasztosan.
  Viszont nem ölném meg.
  Tudod van egy olyan íratlan szabály, hogy földön fekvő embert már nem rugdosunk.
  Aki ezt nem tartja be, állati nagy gyökér, sitten a helye.”
 • 80. Lárika 2010. május 24. 21:37
  „Primax, a Te lakásodban előfordulhat ilyesmi? Mert az enyémben nem. Tudod, nem adunk rá okot senkinek. És gyilkolásra alkalmas botokat sem tartunk a házban. :-))))))”
 • 79. Primax 2010. május 24. 21:14
  „75. hozzászólás k2968 !
  Majd a bíróság ítélkezik.
  Azért megismétlem :
  Éjjel arra riadsz fel, hogy vegyvédelmi ruhában, gázálarcban valaki permetezgeti az embereket a lakásodban.
  Mit csinálsz ? Van időd, módod, türelmed, higgadtságod mérlegelni ?
  Nem valószínű...
  Simán agyonütöd, leszúrod, megfojtod...aztán kérdezel.”
 • 78. quaestor 2010. május 24. 20:59
  „Pikulics: Nem kell fél év. Bőven elég 1 hét...”
 • 77. sztiv 2010. május 24. 20:52
  „Már elismerik a cigány bűnözés tényét.
  Az más kérdés, hogy nem tudnak semmit se tenni ellene.
  A liberális hozzáállás a cigány népcsoporthoz, megbukott. Pl. kiderült, hogy az iskolában a vegyes osztályok mind két népcsoportra hátrányosan hatnak. A cigány tanulók jobban teljesítenek cigány közegben.
  Kint erre már rég rájöttek, s egy emberjogi csoport sem tiltakozik hogy pl. külön muszlim osztályok vannak vagy éppenséggel latin-amarikaiak.”
 • 76. Pikulics 2010. május 24. 20:36
  „Még jó, hogy nincsen cigánybünözés. Aki ilyet állit, kötelezöen, azonnali hatállyal beköltöztetném a cigánycsalád szomszédságába, legalább fél évre. Azután papoljon.”
 • 75. k2968 2010. május 24. 19:44
  „71. hozzászólás Primax 2010.05.24. 19:18
  Üdv.Az a baj hogy ebben az esetben nem szabad félretenni semmit.Ez így kerek.Ha ok nélkül történt volna akkor is tudni kell hol a határ.Igaz ezt nehéz nem átlépni.DE más dolog lefegyverezni valakit és megint más agyonverni.És még valami :egyedül volt egy népes családdal szemben.Na innentől kezdve az önvédelem már nem áll meg.”
 • 74. zotya975 2010. május 24. 19:28
  „Részben igazad van Primax, de gondolom te elmonhatod magadról, hogy tiszta a lelkiismereted, és fogalmad sincs, miért akar valaki lepermetezni. A cikk alapján a bottal védekező ezt nem mondatja el magáról. Stresszhelyzet igen, és akit már sokadszor lopnak meg, az milyen stesszhelyzetben lehet?”
 • 73. HarconaMarcos 2010. május 24. 19:25
  „Sztiv, viszont lehet, hogy az adrenalin tovább is kitart.
  Itt viszont valószínűbb, hogy nem a pár napja ott lakó és kb. legfiatalabb nő tudta, hogy hol találja a husángot. Az első gondolatom is az volt, hogy a legkevésbé zűrös családtagra rávarrták.
  Amúgy nem értem, mert az elsőt állítólag az ajtó előtt fújta le, akkor utána hogyan került a házba?
  ...de ez a permetezősdi azért végképp zűr.”
 • 72. sztiv 2010. május 24. 19:21
  „Már tegnap leírtam:

  Az önvédelem addig tart, amíg le nem fegyverezed az illetőt, ártalmatlanná/veszélytelenné teszed.
  Az után már önbíráskodás.Itt is ez utóbbi történt.
  gyilkosság”
 • 71. Primax 2010. május 24. 19:18
  „Ha arra ébrednék éjszaka, hogy valaki - gázálarcban - permetezget a szobámban, én sem sokat gondolkodnék.
  Tegye a szívére a kezét mindenki : ki cselekedett volna másképp ?
  Esetleg "tárgyalásokat" kellett volna kezdeményezni ?
  Tegyük félre az ügy etnikai színezetét. Akármelyikük akármit is csinált a támadás előtt, ez egyszerű - túlzásba vitt - önvédelem volt. Túlzásba vitt...ezt nagyon egyszerű leírni...
  Tényleg : hogyan lehet akkorát ütni/vágni/rúgni/szúrni egy ilyen stresszhelyzetben, hogy a támadó még éppen életben maradjon ?
  Kinek nem borulna el ilyenkor az agya ?
  Ismétlem : arra ébredsz, hogy egy zombi gázálarcban permetezgeti orcádat és kiscsaládodat...
  Nos ?”
 • 70. k2968 2010. május 24. 18:54
  „Rtl Klub este fél hét."az ott lakó nő egy bottal megütötte a férfit aki belehalt a sérülésbe."A lincselés szalonképes szinonímája?Érdekes a Magyar médiatörvény.A korrekt tájékoztatás megkövetelése úgy látszik nincs benne.”
 • 69. Reális 2010. május 24. 17:18
  „Megerősített rendőrséget tűzparanccsal és megerősített,jogilag szabályozott,törvényes Magyar Gárdát!”
 • 68. meir 2010. május 24. 16:19
  „40/Eva!
  -"vetitsd vissza ezt ugy 70-evvel ezelottre"-!
  hat eppen azt tettem!!!
  nem am azt hiszed hogy akkoriban alazatosabbak voltak,a romak!?!!akkor is loptak,csak akkor ott volt a csendorseg amitol meg ugy feltek mint a tuztol!!
  az igaz hogy rajuk gyujtottak a hazat!!azt is tudtam hogy kik,csak ugye nem mondtam meg senkinek!!”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Elöntötte a Tisza a szegedi rakpartot

Elöntötte a szegedi rakpartot a Tisza vasárnap délutánra; a gépjármű forgalom elől már szombaton… Tovább olvasom