Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Adót az emailek után?

Egy képviselő szerint külön adót kellene szedni az EU tagállamai között áramló digitális üzenetek után.
Alain Lamassoure francia képviselő elképzelése szerint külön adót kellene szedni az EU tagállamai között áramló digitális üzenetek után.

"Napjaink globalizációjának gazdasági értéke a nemzetközi kommunikációban áramló információkban rejlik. Miért nem vetünk ki adókat ezekre az értékekre, mint például az SMS üzenetekre?", fogalmazza meg kérdés formájában javaslatát Lamassoure. A képviselő elképzelése szerint az egyes tagállamok között áramló SMS-ek után kb. 4 forintnyi, a hasonló emailek után pedig kb. 3 fillérnyi plusz díjat kellene fizettetni a polgárokkal, amely összeg az Unió költségvetésébe áramolna.

"Ez az összeg bagó, de ha összeadjuk a naponta zajló milliárnyi tranzakció mindegyikét, óriási bevételt jelenthetne", vélekedik Lamassoure, aki szerint a javaslat megoldást jelenthetne az Unió jelenleg éppen tárgyalás alatt álló 2007-2013 közötti költségvetésében mutatkozó lyukak betömésére. A képviselő egyébként nem zárja ki azt sem, hogy érdemes lenne ezt az új adót a tagállamoknak maguknak belső SMS- illetve email-forgalmukra is kivetni, illetve, hogy az államháztartások számára plusz bevételt jelentő díjakat akár az Unión kívüli elektronikus üzenetek esetében - gyakorlatilag az egész világra érvényesen - is lehetne alkalmazni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

egy-egy gól mindenütt

Tovább olvasom