Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Adóbevallások és boros változások

November közepén módosult a szőlőbor-előállítókra vonatkozó adóbevallási kötelezettség.
Az őszi munkálatok végéhez közeledve a gazdálkodóktól egyre több mezőgazdasági adóbevallás érkezik a győri regionális jövedéki központba. November közepén módosult a szőlőbor-előállítókra vonatkozó egyszerűsített adóraktári engedélyhez kötődő elszámolási és adóbevallási kötelezettség.

A vám- és pénzügyőrség győri, regionális jövedéki központjának parancsnoka, Geiszbühl Róbert százados elmondta a Kisalföldnek, hogy novemberben nagymértékben megnőtt a benyújtott mezőgazdasági adóbevallások száma.

– A bevallások feldolgozása során a központ fokozott figyelmet fordít a mezőgazdasági visszatérítések jogszerűségének vizsgálatára. Ennek keretében ellenőrzi a földművelésügyi hivatalok által kiállított mellékletek és a benyújtott adóbevallásokon szereplő adatok egyezőségét. Ugyancsak ellenőrzik a kollégák a bevallási időszakban felhasznált gázolaj igazolására szolgáló számlák valódiságát. Jogsértésre utaló jel esetén az adó-visszatérítést igénylő vizsgálatra számíthat – tudtuk meg Geiszbühl Róberttől.

A százados elmondta még, módosult a szőlőbor előállítására, palackozására, tárolására, raktározására jogosult egyszerűsített adóraktári engedéllyel rendelkezők elszámolás- és adóbevallás-benyújtási kötelezettsége. A november 15-én hatályba lépett törvényi rendelkezés alapján az említett engedélyeseknek elszámolásaikat a 2005. augusztus 1-jétől december 31-ig, adóbevallásaikat a 2004. december 1-jétől ez év december 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan kell elkészíteni. Az elszámolást a fővámhivatalba, az adóbevallást pedig a jövedéki központba kell benyújtani 2006. január 15-ig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Léteznek-e csodaszerek?

A vércukorcsökkentő tabletták csak 2-es típusú cukorbetegségben alkalmazhatók. A manapság vényre… Tovább olvasom