Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Adatforgalmi korlátos ADSL a Matávtól

Lapértesülések szerint februárban vezeti be a Matáv az alacsonyabb havidíjú, de adatforgalmi korlátot is tartalmazó ADSL csomagokat.
Mivel a Matáv csak mint nagykereskedő vesz részt a piacon, a felhasználók által fizetendő díjak és a korlátozott csomagok skálázása az internetszolgáltatóktól függ majd.

A Matáv elképzelése szerint nagykereskedelmi viszonylatban a szolgáltatók az ügyfeleik adatforgalma alapján számolnának el a telefontársasággal. Az, hogy a szolgáltatók milyen csomagokat alakítanak ki, teljesen rajtuk múlik. Gyakorlatilag előfordulhat, hogy egy ISP a Matáv felé fix díjas ADSL-szerződést köt, de ügyfeleinek adatforgalmi korlátos internetet ad, és a fordítottja is: az adatforgalom alapján való elszámolás mellett megmaradhat a szolgáltató portfóliójában a korlátlan ADSL-csomag is.

Az internetszolgáltatók egy része meglehetős óvatossággal közelít a kérdéshez, a Matáv ugyanis úgy köt szerződést partnereivel, hogy azok vagy az adatforgalom szerinti, vagy a fix díjú elszámolást választhatják. Ez azért is érzékenyen érintheti a szolgáltatókat, mert az egy vagy két éves hűségszerződést aláírók csomagjait nem lehet megváltoztatni, tehát ha egy szolgáltató átáll az adatforgalom szerinti elszámolásra, ügyfélbázisának egy részét továbbra is a korlátlan net árával kell, hogy kiszolgálja, ami a nagyforgalmú előfizetők esetén veszteséget jelent a szolgáltatónak.

Forrás: hwsw.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkári támogatással került kormányhoz

Sokféle karrier létezik, elindulhatunk a gazdagodás irányába, másokat a rang, a hatalom vonz, Mihályi Ildikónak se volt szerény a vágya, mindenáron kormányhoz szeretett volna kerülni. Három év kísérletezés után célhoz ért. Csakugyan kormányos helyre került, és ennek már negyvennégy éve. Azóta ül autó, majdnem kivétel nélkül személyautó volánja mögött. Tovább olvasom