Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ablakfórum

Nem az első és nem is az utolsó lakossági fórumot tartották a Nádor aluljáró tervezői, kivitelezői és Győr illetékesei a fejlesztésben érintett lakók számára, akik szép számban éltek a lehetőséggel, hogy a fejlesztésről halljanak, s hogy egyben elmondják észrevéte-

leiket, panaszaikat. Ez alkalommal az ablakcsere volt a téma. A Nádor aluljáró jövő évi megnyitása után a hozzá vezető út forgalma igencsak megnő, s mivel hangfalakat nem lehet elhelyezni a zaj csökkentésére, marad a passzív védekezés. A leginkább érintett épületek lakásaiban kicserélik az ablakokat kiváló zaj- és hőszigetelésű szerkezetekre.

A fórum rendezői jó néhány egyéni panaszt hallottak. Ezt és ezeket az ablakokat miért nem cserélik ki...? Ám az is kiderült, az érintettek örülnek a nagyszabású fejlesztésnek. Voltak, akik a zaj mellett egy másik veszélyre hívták fel a figyelmet, a forgalom keltette növekvő rezgésre, amely már a nehézgépek megjelenésével okozott kárt. Falak repedtek meg. A nagy munka megkezdése előtt az érintett épületekben állagfelmérést végeztek, és ezt meg fogják ismételni az aluljáró átadása után is néhány hónappal. A szakemberek szerint a Nádor aluljáró átadása után a Tihanyi Á. út gépjárműforgalma nem kerül közelebb a lakóházakhoz, s az út majdani végleges burkolata arra lesz hivatott, hogy tompítsa a járművek keltette rezgéseket (nehéz járművek nem közlekedhetnek ezen az útvonalon). A fórum rendezői és résztvevői közösen hasznosnak ítélték a találkozót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi verseny

A kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a Vörösmarty-napok… Tovább olvasom