Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

A Vilmos parkot választották

A fürdő mellett hotel építését is tervezi Csornán a Vilmos parkban az a német cég, amely korábban a termálfürdő területén képzelte el a beruházást.
A csornai képviselő-testület jelen ciklusbeli utolsó ülésén egyetértett azzal, hogy a német G1 GmbH-val tervezett termálfürdő- és wellnessberuházás – az eredeti tervekkel ellentétben – ne a jelenlegi termálfürdőben, hanem a Vilmos park területén valósuljon meg. A helyszínváltozás okairól Papp József polgármestert kérdeztük.

Még időben vannak

– A Kerti Park Kft., melynek tulajdonában van a termálkút, s amely társaságtól bérelné az építkezéshez szükséges területet a német befektető, felszámolási eljárás alá került – mondta a polgármester. – Mivel ez egy kiszámíthatatlan kimenetelű folyamat és a németek szerint ekkora projektet bizonytalan területre és vízellátásra nem lehet építeni, a helyszíntől ezért álltak el.
Papp József szerint optimális esetben a változás nem befolyásolja a német fél által 2008 karácsonyára ígért átadási határidőt.
– Abból a szempontból időben vagyunk, hogy az európai uniós forrásokra az igénylés és a pályázat még nem készült el – tette hozzá. – A német partnernek most kellett eldöntenie véglegesen, hogy kíván-e beruházni Csornán. No és azt is, hogy hol tudja ezt biztonságosan megtenni. Mivel az önkormányzatnak van a városban egy tizenkilenc hektáros területe, melyre tervekkel, a termálkútfúráshoz építési engedéllyel rendelkezünk, ezért ez ideális megoldásnak tűnik a németek számára.

Felszámolás alatt a cég

Kérdésünkre Papp József elmondta: a Kerti Park Kft. nem tett eleget az adásvételi szerződésben vállalt kötelezettségének. Ezért ő nem járul hozzá a tulajdonjog bejegyzéséhez, mivel a cég felszámolás alatt áll, ezért bizonytalan lenne az ingatlan jövője. Másrészt nem teljesültek a feltételek. Nevezetesen a létesítmény megvételéhez azért kapott árengedményt a vevő, hogy a fürdő egész évben nyitva legyen. Ám ezt nem oldotta meg.
– Ezért más megoldást kell találni – fogalmazott a város vezetője. – Már felvettem a kapcsolatot az osztrák tulajdonossal, és a közeli napokban arról tárgyalunk, hogy mi lesz a jövő. Az ötvenötmillió forintos vételárat egymillió híján kifizették. A hiányzó összeg kifizetésére kétszer tettek kísérletet, de ezt a pénzt mindkétszer visszaküldtük. Az egymillió forint kifizetésének az az előfeltétele, hogy ezek a bizonyos beruházások megtörténjenek. Tehát az egymillió forint kifizetése idő előtti.

Hotelt is építenének

Kérdésünkre, előfordulhat-e, hogy ezek után az önkormányzat tulajdonában marad a termálfürdő, Papp József igennel válaszolt.
Végezetül jelezte, hogy a német partner módosítja az elképzeléseit és a fürdővel együtt hotel építését is tervezi a Vilmos parkban. Azokat a terveket, amelyek a projekt előkészítéséhez szükségesek, már átadták a német partnernek. Az európai uniós pályázat benyújtásához szükséges teljes dokumentációt október végére készítik el Németországban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom