Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

A városi fürdők államosítására készül a kormány

A kabinethez közeli források szerint tanulmány készül arról, miként tudná az állam megmenteni az önkormányzatok tulajdonában lévő városi fürdőket amelyek a csőd szélén tántorognak.
A városi fürdők államosítására készül a kormány a Népszava szerint. A kabinethez közeli források szerint tanulmány készül arról, miként tudná az állam megmenteni az önkormányzatok tulajdonában lévő városi fürdőket és balneológiai központokat, amelyek a csőd szélén tántorognak, vagy már fizetésképtelenség miatt bezárásra is kerültek.

Az elképzelésről egyelőre annyi szivárgott ki, hogy egy holdingszerűen működő állami ernyő alá mentik a nehéz helyzetbe került, de jelentős értéket képviselő komplexumokat - írja a lap pénteki száma.

Ezek ma önállóan nem csak a fejlesztésre nem képesek, de a folyamatos karbantartásra sem tudnak elégséges eszközt előteremteni. Súlyosbította a helyzetüket az is, hogy az utóbbi időben a lakosság vásárlóerejének mérséklődése miatt visszaesett a forgalmuk, amiben nagy szerepe volt az üdülési csekk megszüntetésének.

A belföldi turizmust korábban sikeresen támogató megoldás helyére létrehozott Széchenyi Pihenő Kártya egyelőre nem tudta átvenni elődje szerepét. A Népszava szerint a mostanra kialakult válságos helyzet előzménye, hogy jelentős vissza nem térítendő állami támogatás igénybevételével az országban számos helyen túlzott fürdőkapacitások jöttek létre, amelyek rentábilis üzemeltetése ideális gazdasági körülmények között is erősen kétséges lenne.

Számos fejlesztés mögött politikai indítékokat és presztízsszempontokat is fel lehet fedezni - írja a lap.

Olvasóink írták

  • 1. Goldmund 2012. április 13. 10:15
    „"Súlyosbította a helyzetüket az is, hogy az utóbbi időben a lakosság vásárlóerejének mérséklődése miatt visszaesett a forgalmuk, amiben nagy szerepe volt az üdülési csekk megszüntetésének."

    És vajon melyik kormány szüntette meg az üdülési csekket?????
    ;-)

    Egyébként attól, hogy állami kézbe veszik, nem lesz rá több pénz. Az állam ugyanúgy pénzszűkében van, mint az önkormányzatok.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tavaszi élelmiszerlánc ellenőrzés során 25 milliós bírságot szabtak ki

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak az ünnephez köthető gasztronómiai hagyományokhoz… Tovább olvasom