Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A telep kóbor kutyáin a sor

A Sopron és Balf közötti szőlőhegyi tenyészet kóbor kutyáinak befogása és mikrocsippel való ellátása lesz a következő napok feladata. A rendőrség még március 15-e előtt szeretné megoldani a telep kiürítését.
Eddig összesen 175, bűnjelként lefoglalt kutyát láttak el egyedi azonosítóval az állatkínzással gyanúsított soproni férfi tenyészetéből – tudtuk meg dr. Reinhoffer Csaba alezredestől, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől. – Ebből 154-et szállítottak el az ország különböző, hivatalosan bejegyzett állatmenhelyeire. A következő napokban a szőlőkben még szabadon kóborló kutyák altatós csalétkek és csapdák segítségével történő befogása lesz a feladat. Becslések szerint legalább harminc-negyven ebről van szó.
Az akció szervezői remélik, március 15-ig maradéktalanul befejeződhet a tenyészet kutyáinak elszállítása. Információink szerint az ebek megmentésére indított mozgalom főszervezőjével, Harcsás Mártával történt megbeszélése után Walter Dezső a polgármesteri keretből 250 ezer forintot ajánlott fel a menhelyeken elhelyezett kutyák állatorvosi és etetési költségeinek a támogatására.

Tízzel több kutya került Bőnybe

Az eredetileg tervezett létszámnál tíz kutyával többet, huszonötöt fogadott be a bőnyi Csizmás Kandúr Állatotthon, amely emellett további nyolcvanöt ebet gondoz – tudtuk meg Rhodes Évától, a menhely tulajdonosától, aki elmondta: ők vállalták el a Sopron és Balf közötti szőlőhegyről a nagy testű kutyák, a három kuvasz és az agár megőrzését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részt vesz a március 15-i ünnepségeken?

Tovább olvasom