Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

A távmunka mindenkinek jó

A távmunka ugyan nem csodaszer, de alkalmazása egyaránt kedvező a munkaadóknak és dolgozóknak.

Tudjuk, hogy a távmunka nem csodaszer, nem nyújt mindenre megoldást, de az EU tapasztalatai is azt jelzik, hogy alkalmazása egyaránt kedvező a munkavállalóknak, vállalkozásoknak, szervezeteknek, állami szerveknek, önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek egyaránt.

Hogy működik?

A távmunka alatt leggyakrabban a személyi számítógépen végzett olyan szellemi tevékenységet értjük, amelyben a munkavállaló otthon, önállóan old meg feladatokat a távolban lévő munkáltató megbízásából. Az adatrögzítéstől, adatkezeléstől kezdve, call-centerekben vagy mobilan végzett közérdekű tájékoztatói, szakértői tevékenységen át, az újszerű web-szakmai feladatok megoldásáig a skála szinte végtelen sokféle tevékenységet takar.

A távmunkás a munkája eredményét, amely elektronikus formában továbbítható dokumentum, valamilyen távközlési módszerrel, mobil telefonok, fax, videokonferencia rendszerek, interneten E-mail-en, intraneten vagy valamilyen elektronikus levelező rendszeren továbbítja, és többnyire a feladatokat is ugyanígy kapja. Munkáltatójával, főnökével és munkatársaival így elsősorban elektronikus úton, telekommunikáció révén tartja a kapcsolatot. Személyes megjelenésére a munkáltató központjában csak esetenként van szükség.

Kedvelt az osztott munkavégzés

Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem minden távmunkás dolgozik teljes munkaidőben. Az otthon dolgozó távmunkások többsége a váltakozó, illetve osztott távmunkavégzést kedveli leginkább, mely során a munka egy részét otthonában, másik részét pedig munkahelye telephelyén, vagy annak központjában munkaviszonyban alkalmazottként, megbízással vagy vállalkozóként végzi. 
A munkatársak a munkakörülményeiket szabadabban alakíthatják, a biztonságérzetük javulhat, a kevesebb ingázás, csökkenő stressz, a magánélet és a munka jobb összehangolásának lehetősége javuló életminőséget hoz magával. Megszűnnek a földrajzi korlátok, az otthon földrajzi fekvéséből fakadó hátrányok mérséklődhetnek, a rugalmas munkahely a változó élethelyzethez leginkább alkalmazkodik. A képzettségnek és képességnek megfelelő munkát lehet választani, nincsenek életkori kötöttségek, életkori korlátok, az egyén munkája mobillá válik, az egyén nincs egy adott munkahely adott telephelyéhez kötve.
A fogyatékosok, rokkantak, a kisgyermeküket nevelő szülők, a betegeket vagy idős embereket otthon gondozók is munkaalkalmat találhatnak, munkalehetőséget kaphatnak.

Hamar megtérül a ráfordítás

A kis-és középvállalkozások távmunkával rugalmas és versenyképes szervezeteket tudnak létrehozni. Új munkaalkalmakat, esélyegyenlőséget teremthetünk, növekszik a termelékenység, javul a kimenő teljesítmény, jobb lesz a szolgáltatás minősége; hozzájárulhat a hátrányos települések, körzetek felzárkóztatásához.
Gyorsan, gazdaságosan és viszonylag olcsón kialakítható, a döntő előnyt a távmunka alacsonyabb költsége jelenti, a kezdeti kiugró ráfordítások gyorsan megtérülnek, az ingatlan- és rezsiköltségek drasztikusan csökkenek.
A földrajzi távolságtól függetlenül szakértői bázist lehet elérni, működtetni, rugalmas létszámgazdálkodás valósítható meg, mindig annyi munkaerő foglalkoztatható, amennyire éppen szükség van.
A távmunkások teljesítménye, termelékenysége is jobb, a munkaügyi kiadások is csökkennek, a szolgáltatás minősége jobbá válik, miáltal a vezetés munkája is javul.

Mit kínál az FMMC?

Az FMMC mint hivatásos bel- és külföldi munkaerő közvetítéssel, személyzeti- és üzleti tanácsadással foglalkozó cég közreműködik a távmunka esetében is a munkaerő kereslet-kínálat kielégítésében.
Térítésmentes tanácsadói és korrekt szolgáltatói tevékenységünket már több budapesti és dunántúli cég is folyamatosan igénybe veszi. Üzleti sikerünket az említett térítésmentes tanácsadásnak, a rendkívül széleskörű munkaerő kereslet-kínálati ajánlati lehetőségeinknek és a partnerekkel mindenkor korrekt együttműködésünknek köszönhetjük.
A vállalkozások igényeihez alkalmazkodva, figyelmükbe ajánljuk az eseti vagy folyamatos, egyéni vagy csoportos munkaerő-keresletüknek, elvárásaiknak mindenben megfelelő munkatársak kínálatát.  Miután lényeges az új munkaerő mielőbbi foglalkoztatása, ezért a meglévő, nagy belföldi és szükség szerint a szlovákiai munkaerő-adatbázisunkból - előzetes szűrést követően - gyorsan ki tudjuk szolgálni partnereinket. Megfelelő, azonnali, konkrét ajánlat hiányában a hirdetési procedúránál lényegesen gyorsabban költségkímélő módon tudjuk végezni a keresést, kielégíteni az igényeket. Megtakaríthatók tehát a hirdetési külön költségek és ezek időráfordítása, csökkenthető a megfelelő munkaerő kiválasztásának időtartama. A legkülönfélébb szakmai és eseti feladatok elvégzésére ajánljuk munkaerő-szolgáltatásukat.

A munkanélküliek és a pályakezdők számára is lehetőség nyílik az elhelyezkedésre, miután számos vállalkozás igényel folyamatosan munkaerőt.
A jelenleg távmunkában ajánlott munkakörök: számítógépen végezhető adminisztrációs, gépelési, szövegszerkesztési feladatok, kérdőívek-, több nyelven fordítások készítése, szerkesztési feladatok, adatrögzítés és -feldolgozás, internetes feladatok (levelezés, tájékoztatók készítése, információ gyűjtés, direct mail küldése, honlap szerkesztés és karbantartás), hirdetés- és sajtó figyelés; Alkalmi feladatok: levélkézbesítés, termékkatalógus és szórólapterjesztés, plakátok kihelyezése, takarítás, termékválogatás, összeszerelés. Természetesen az ajánlatok köre folyamatosan változik.

Az ajánlatokért, a munkahely-keresletekért, a térítésmentes tanácsadásért kereshető: Korom Csilla személyzeti tanácsadó T/F: 413-688, 517-867, fmmc@mail.datanet.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német korrepetálás

Győr. Általános iskolások részére díjmentes német nyelvi korrepetálás kezdődik ma délután fél 4-kor… Tovább olvasom