Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A tárgyalás szünetében nyilatkozott a körúti robbantó ügyvédje

P. László korábban már beismerte, hogy a felvételeken ő látható és a hátizsák is az övé volt.
Kiderülhet P. László mai kihallgatásán, miért robbantott házi készítésű bombát a Teréz körúton szeptemberben, és miért pont azt a két rendőrt vette célba, akiket súlyosan, életveszélyesen megsebesített - írja a Magyar Nemzet.

Korábban már P. László beismerte, hogy a felvételeken ő látható és a hátizsák is az övé volt amelybe a merénylethez használt robbanóanyagot és többmaréknyi szöget rejtettek. Valószínűsíthető, hogy a mai kihallgatásán beismerő vallomást tesz - mondta el korábbi nyilatkozatában ügyvédje, Brunner Tamás.
Kép: velvet.hu
Ma kiderülhet, miért robbantott    Kép: velvet.hu

A felvételeken nem látszik, hogy lett volna társa, de ebből nem következik az, hogy nem is volt. A térfigyelő kamerák képein látszik, hogy a hátizsák mindvégig P. László hátán volt. Csak akkor vette le, amikor elhelyezte a bombáját a Teréz körúti ház kapualjában, ahol másodpercekkel később felrobbantotta - írja a lap.


A hétfői kihallgatás szünetében Brunner Tamás arról tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t, hogy P. László elismerte, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben Budapest belvárosában, de nem azzal a céllal, hogy bárkit is megöljön. Az ügyvéd azt is elmondta portálnak, hogy ügyfele arról is tájékoztatta az ügyészséget, hogy a bombát ő maga készítette, és a merénylet helyszínét is maga választotta ki. A védő szerint a fiatalember az ügyészeknek azt állította, nem volt bűntársa.

A védő arra a kérdésre ugyanakkor nem válaszolt, hogy mi volt a támadás indítéka és valóban a rendőrök voltak-e ügyfele “célpontjai".
Brunner Tamás ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy P. Lászlónak nem volt problémája a rendőrséggel, a megsérült két rendőrt pedig személyesen nem ismerte.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: idén is 10 százalék körül emelkedhetnek a reálbérek

Varga: idén is 10 százalék körül emelkedhetnek a reálbérek
A minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal emelkedett, és a munkáltatókat… Tovább olvasom