Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A szülők érdekképviselete sem ért egyet a FER bevezetésével

A szülők érdekképviselete sem ért egyet a tandíj jellegű Fejlesztési Részhozzájárulás (FER) bevezetésével a felsőoktatásban. Az Országos Szülői Egyesületek Egyeztető Fóruma öt másik civil szervezettel együtt tárgyalásokat kezdeményezett az oktatási tárcával az ügyben.
A Fórum szerint a FER diszkriminatív, sőt alkotmánysértő, ráadásul az oktatási tárca csak a felsőoktatási intézmények vezetőivel és a hallgatókkal tárgyal róla. Az egyeztetésből pont a taníttatás terheit valóban viselő szülők maradnak ki - fogalmaz a szervezet közleményében.

A szülők érdekképviselete azt is aggályosnak tartja, hogy a felsőoktatási intézményektől függ, milyen paraméterek alapján adnak ösztöndíjat a diákok 15 százalékának - vagyis milyen alapon fizetik ki az egyik hallgató szülei a másik hallgató tanítási költségeit. Az is igazságtalan, hogy ha egy rosszul sikerült vizsga miatt nem teljesíti valaki a 30 kreditet, a következő tanévben több százezer forintot kell fizetnie a képzésért - véli a szervezet.

A Magyar Rektori Konferencia támogatja a FER-t, míg a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciája szerint nem nem tandíjat kellene bevezetni, hanem csökkenteni kellene az államilag támogatott hallgatók keretszámát.

hirado.hu/Független Hírügynökség
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori… Tovább olvasom