Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

A Szövetség (The League of Extraordinary Gentlemen)

A világ jó kezekben van. Legalább is addig, míg leghíresebb kalandorai, legfurább különcei és legvakmerőbb csodabogarai a jó ügy érdekében hajlandóak összefogni. Amikor soha nem látott nagy veszély fenyegeti a föld biztonságát, Viktória királynő ügynökei létrehozzák azt a szövetséget, melyet még nem látott a világ.
rendező: Stephen Norrington

forgatókönyvíró: Alan Moore
operatőr: Dan Laustsen
jelmeztervező: Jacqueline West
zene: Mark Isham, Trevor Jones
producer: Don Murphy
látványtervező: Carol Spier
vágó: Paul Rubell

szereplő(k):
Sean Connery (Allan Quatermain)
Stuart Townsend (Dorian Gray)
Peta Wilson (Mina Murray Harker)
Shane West (Thomas 'Tom' Sawyer nyomozó)
Tony Curran (Rodney Skinner)
Jason Flemyng (Dr. Henry Jekyll)

A film sztorija

Allan Quatermain (Sean Connery), a világhírű kalandor ezúttal egy olyan missziót vezet, amelynek minden egyes tagja szuperhős: ez a különleges férfiak szövetsége. A Szövetségben találjuk Nemo kapitányt (Naseeruddin Shah), Mina Harkert, a női vámpírt (Peta Wilson), Rodney Skinnert, a láthatatlan embert (Tony Curran), Sawyert, az amerikai titkos ügynököt (Shane West), Dorian Grayt (Stuart Townsend), valamint Dr. Jekyllt és Mr. Hyde-ot (Jason Flemyng). A titokzatos M-et, aki a Szövetség tagjait összeverbuválja, Richard Roxburgh alakítja.

A Szövetség minden tagja megrögzött individualista; valójában a
társadalom számkivetettje, érdekes és mozgalmas múlttal, valamint egy-egy rendkívüli adománnyal, mely egyszerre áldás és átok számára. Most meg kell tanulniuk bízni egymásban, és közösen dolgozni a civilizáció jövőjéért. Épphogy felkészülnek - nincs vesztegetni való idő -, majd azonnal Nemo kapitány különleges tengeralattjárójára, a Nautilusra szállítják hőseinket, ami az olaszországi Velence partjainál horgonyoz. Ott a Fantom néven ismert álarcos őrült éppen szabotázsakciót tervez a világ vezetőinek konferenciája ellen: egy dominó-elven alapuló robbantássorozatot készül útjára indítani, amely a tengerbe süllyesztené az egész várost. Katasztrófa fenyeget, a kockázat óriási. A Szövetségnek 90 óra áll rendelkezésére, hogy megmentse a világot...www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - mo

"Ahogy az minden bizonnyal a történetből is kiderül, a Szövetség egy
lélegzetelállító kalandokkal teletűzdelt mesefilm, amihez a rendező, Stephen Norrington, a The League Of Extraordinary Gentlemen című képregény alapján a kaland, a sci-fi és a horrortörténet leghíresebb alakjait válogatta össze, hogy azután a többségüket a Rossz oldalról a Jók szolgálatába állítsa. A múmia, A múmia visszatér és a Skorpiókirály nyomvonalán haladó film igazi popcorn-mozi, ami várhatóan tarolni fog a hazai mozikban is. Ez nagyban a digitális technikai trükkök maximális kihasználásának és az elképesztő látványvilágnak köszönhető, amiben a szemünk előtt elevenedik meg az 1800-as évek Angliája, vagy éppen a száz évvel ezelőtt rendezett Velencei karnevál."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki viszivásárra a bőrét?

A megyei bíróságtól azt kéri egy panaszos, állapítsa meg a Győri Vásár Kft. fizetésképtelenségét. A… Tovább olvasom