Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

A szívultrahang javítása közben kapott infarktust

Hálás géppel hozta össze a sors Nawal Mayor brit mérnököt: egy londoni kórház elromlott szívultrahang-készülékének megjavítása után néhány másodperccel összeesett, és az általa megreparált műszer segített életének megmentésében az orvosoknak.
Mayort, aki kórházi berendezések karbantartására specializálódott, a Stepney Green kerületben működő London Independent Hospital magánkórház hívta ki az intenzív osztály szívvizsgáló készülékének rendbehozatalára. A szakember ki is javította a hibát, majd szólt az ügyeletes nővérnek, hogy nagyon rosszul érzi magát.

Mint a BBC-nek elmondta, arra még emlékszik, hogy nővér közölte: "hívom az orvost", majd kómába esett, amelyből csak négy nappal és két szívműtéttel később ébredt fel.

Adam Timmis professzor, a kórház szívspecialistája azt mondta: Mayornek olyan súlyos érelzáródása támadt, hogy ha a roham bárhol máshol éri, nagy valószínűséggel nem éli túl.

Azt, hogy pontosan mi a probléma, éppen az a szívultrahang mutatta ki, amelynek javítását az 54 éves mérnök pillanatokkal rosszulléte előtt fejezte be. A gyors vizsgálat után a beteget azonnal feltették a műtőasztalra, és az elzáródott eret speciális érkatéterrel kitágították. Az eljárást még egy alkalommal el kellett végezni, de Mayor két hét után, gyógyulófélben távozhatott a kórházból, és családja körében lábadozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A test harmonikus fejlesztése

Kerékpárral érkezik találkozónkra Gazdagh Magdolna. A szegedi gyógytestnevelő állandóan mozgásban… Tovább olvasom