Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

A szakminiszter szerint nem okozott nagy kárt a gázhiány

Molnár Csaba energiaügyi miniszter szerint a január eleji orosz-ukrán gázvita kapcsán a Magyar Energia Hivatal részletes vizsgálatot folytat, hogy kiderüljön az érintett szereplők helyesen végezték-e a munkájukat. A tárcavezető erről az Országgyűlés Gazdasági bizottságának hétfői ülésén beszélt. Molnár Csaba hozzátette: a gázkorlátozásban érintett 200 cégből 49 tájékoztatta a minisztériumot a káraikról. Eszerint ezeket a cégeket 22 milliárd forint árbevétel-kiesés érte. A tárcavezető szerint ez nemzetgazdaságilag nem komoly kár, ennél sokkal súlyosabb lett volna a helyzet, ha az egy nap helyett több mint egy hétig kellett volna korlátozni a kettes fogyasztói kört is.
Az egyes kategóriába tartozó 12 erőmű és 23 iparvállalat gázfogyasztását egyébként összesen tíz, a kettes kategóriába tartozó 157 cég fogyasztását pedig mindössze egy napig kellett korlátozni, holott Ukrajna felől 14 napon keresztül nem érkezett gáz Magyarországra. Molnár Csaba fontosnak nevezte, hogyha 2009 végére megépül az újabb - 1,2 milliárd köbméteres - stratégiai gáztározó, akkor egy újabb krízis esetén naponta több mint 80 millió köbméter gázt lehetne kitermelni Magyarországon, holott a mostani helyzetben a leghidegebb napokon sem volt több a fogyasztás 75 millió köbméternél. A jövővel kapcsolatban a miniszter leszögezte: a kormány tervei szerint 2020-ra a jelenlegi 5 százalékról 13 százalékra kell emelni a megújuló energiaforrások arányát.

Olvasóink írták

  • 2. gjozsi88 2009. február 07. 12:06
    „lÁSD:SZijjártó Péter! Őt is látod Poltergeist,csak ő vicsorog a hatalomért és hülyit benneteket!”
  • 1. Poltergeist 2009. február 03. 15:53
    „kÖSZÖNJÜK FLETÓ CSICSKÁSA,DE AZT SEM ÉRDEMES ELFELEJTENI,HOGY MOLNÁR ÚR ANNYIT ÉRT A GÁZHOZ ,HOGY ÉGHETŐ ANYAG.Ő SEM A TUDÁSA ÉS AZ EDDIG LETETT EREDMÉNYE MIATT KERÜLT EBBE A SZÉKBE.KELL MINDENHOVA EGY KÉZ AMI TÖRLI A FŐNŐK SEGGÉT MINDENHONNAN.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint bankot akartak rabolni Budapesten

Ismét bankrablással próbálkozott valaki Budapesten, de a január végi bankrablásokkal ellentétben a… Tovább olvasom