Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

A sikerben hinni kell

A becsületes, tisztességes utat választani, nem biztos, hogy gyors sikert hoz, de hosszú távon megtérül – mondta Prohászka Ottó, a húszéves Tutti Kft. ünnepi rendezvényén tegnap.
A Tutti Kft. születésnapi ünnepségére a Rábapatona határában működő üzemébe hívta vendégeit. A szinte idilli környezet igazán alkalmas az ünneplésre, pedig az impozáns épületben termelőmunkát végeznek, szigorú szabályok szerint: a cég különféle élelmiszerporokat gyárt.
Prohászka Ottó ügyvezető igazgató áttekintette a társaság húsz évét. Megjegyezte, ennyi idő távlatából is bátor tettnek látszik a vállalkozás elindítása 1986-ban, a szocializmus hiánygazdasága idején. Mert akkor nem eladni volt művészet, hanem már az alapanyagot beszerezni is. Rá négy évre pedig bekövetkezett a kevesek által hitt rendszerváltás, ami féktelen privatizációt hozott, bank- és cégcsődökkel sújtotta a gazdaság szereplőit. A Tutti nem vett részt a magánosításban, de jutott neki a csődök okozta be nem hajtható követelésekből. A 2004-es uniós csatlakozás ugyancsak csapás volt az élelmiszeripar több vállalkozása számára, hiszen sok silány termék árasztotta el az országot. A Tutti ezen is túljutott, és versenyképességét immár az egységes európai

piacon bizonyítja. Növekedése folyamatos, gazdasági helyzete stabil. Meghozta gyümölcsét, amit az elmúlt 20 évben befektettek az innováció, a technológia és a szerviz területén.
Mi hozta a sikert? A kis lépések taktikája, a józan paraszti ész uralma, a nyereség visszaforgatása a termelőeszközökbe, a folyamatos termékfejlesztés. S talán a legfontosabb: a cég dolgozóinak, hatvankét embernek a munkája. Nekik jár a legnagyobb köszönet – jelentette ki Prohászka Ottó. Mindezek szellemében tervezik a jövőt is, céljuk, hogy továbbra is magyar tulajdonban maradjon a társaság.
Molnár László műszaki igazgató egyebek között kiemelte, hogy a Tutti privatizációmentes működése során tulajdonosai mindig csak annyi jövedelmet vettek ki a cégből, amennyi családjuk megélhetéséhez szükséges volt. A többi bevétel a vállalkozás fejlődését szolgálta. Fizetési kötelezettségeiknek mindenkor eleget tettek, a legkeményebb években is.
Bári Zoltán kereskedelmi igazgató beszédes számokkal illusztrálta a cég teljesítményét: csak fagylaltporból 200 ezer tonnát, 1000 kamionnyit, azaz másfél millió gombóchoz elegendőt állítottak elő.
Ezt követően köszöntötte a tinédzserkort elhagyó céget az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének főtitkára, dr. Piros László, a megyei iparkamara elnöke, Mihalicz Antal, az ismert mesterszakács, Benke Lászó és a jubileumra kiadott könyv előszavát is jegyző Háger-Veress Ádám. A hivatalos személyek után Pattogató Anna, a cég ügyvezetőjének nagynénje „soron kívül” mondott meleg szavakat, s tette igazán családiassá az ünneplést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.26.

Tovább olvasom