Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A Scotland Yard szerint egyre nagyobb a terrorveszély

A Scotland Yard főparancsnoka szerint most nagyobb aggályra ad okot a terrorveszély Nagy-Britanniában, mint a júliusi londoni öngyilkos merényletsorozat előtt. Sir Ian Blair a Sky News hírtévének adott, szerda este sugárzott interjúban azt mondta: borúlátóbb a terrorizmus kérdésében, mint a merényletek előtt volt.
Sir Ian szerint "a veszély jelen van, kitapintható ... ebben a pillanatban is vannak olyanok, akik terrorcselekményekre készülnek Londonban és máshol". A londoni rendőrség főparancsnoka - e minőségében a legmagasabb rangú brit rendőrtiszt - kijelentette: a biztonsági szolgálatoknak jelenleg "több dolguk van, mint eddig bármikor". "Júliusban azt hittük, hogy nagyon el vagyunk foglalva ... most legalább 75 százalékkal több a munkánk" - tette hozzá, részletek ismertetése nélkül.

Sir Ian szerint a biztonsági szolgálatok asztalára ezekben a hetekben "több száz százalékkal nagyobb mennyiségű" jelentős hírszerzési értesülés kerül, mint a júliusi robbantások előtt. Hozzátette ugyanakkor: szinte lehetetlen megválaszolni azt a kérdést, hogy ennyivel rosszabb-e a helyzet, mint júliusban, vagy a rendőrség ennyivel többet ért meg a terrorfenyegetésből.

A feltételezett terroristák egymás közötti, elfogott kommunikációjára utalva Sir Ian mindazonáltal azt mondta, hogy most "sokkal több a szöveg", mint a merényletek előtt. Tavaly július 7-én négy, nagy-britanniai születésű öngyilkos merénylő három metrószerelvényt és egy városi buszt robbantott fel Londonban, magukkal együtt 56 személyt megölve. Két hétre rá, teljesen azonos mintát követve újabb négy merénylőjelölt próbálkozott, de akkor mindegyikük pokolgépe csütörtököt mondott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most érdemes aranyba fektetni

Piaci szakértők szerint a következő időszakban is vonzó célpont lehet a biztonságos befektetési… Tovább olvasom