Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

A roma munkaerő nélkül összeomlana Siófok gazdasága

"A romák minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférésének biztosítása és foglalkoztatásuk bővítése jövedelmező befektetés" - hangsúlyozta Járóka Lívia, EU-s képviselő, a siófoki polgármesterrel folytatott tárgyaláson

Az elmúlt évek tapasztalatairól és eredményeiről folytatott tárgyalást Járóka Lívia Siófok vezetőivel, a Somogy megyei város polgármesteri hivatalában. A megbeszélést során a Fidesz-MPSZ néppárti képviselőnője beszámolt az elkövetkező európai parlamenti ciklussal kapcsolatos terveiről, valamint kiemelte: a romák valós integrációja jövedelmező befektetés a nemzeti költségvetés számára.

A polgármesteri hivatal Balaton Termében tartott megbeszélésen részt vett dr. Balázs Árpád siófoki polgármester, Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, dr. Gruber Attila országgyűlési képviselő, Németh Lajos, a Megyei Közgyűlés elnöke és Csorba Ottó, a Somogy Megyei Önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője is. A tárgyalás során a szakemberek beszámoltak Siófok városának a romák integrációja terén elért eredményeiről. Mint elmondták, a viszonylag kis létszámú siófoki roma közösség számára megfelelő költségvetés áll rendelkezésre, így az önkormányzattal együttműködésben figyelemreméltó eredményeket értek el mind a minőségi oktatás mindenki számára elérhető tétele, mind a közmunka keretében megvalósuló foglalkoztatási programok terén. Ahogy dr. Balázs Árpád polgármester fogalmazott: "Siófok gazdasága és különösen az idegenforgalom összeomlana a roma munkaerő nélkül".

Járóka Lívia az egyeztetés folyamán hangsúlyozta, hogy támogatni kell a bevált gyakorlatok cseréjét a helyi hatóságok között, továbbá minden szakmai és pénzügyi feltételt biztosítani kell az önkormányzatok számára, hogy a sikeres kezdeményezéseket átültethessék és megvalósíthassák. "A romák minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférésének biztosítása és foglalkoztatásuk bővítése jövedelmező befektetés, hiszen egyre inkább a társadalom hozzájáruló tagjaivá válnak, ahelyett, hogy a köztámogatások kedvezményezettei maradnának. A befizetett adók növekedése és a közpénzből kifizetett támogatások csökkenése pedig együttesen nettó hasznot jelent a nemzeti költségvetés számára" - fogalmazott Járóka. A tárgyalást követően a politikusok megtekintették a Siófokon újonnan megnyitott "Europe Direct" tájékoztatási irodát, majd lakossági fórumot tartottak a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. khm... 2009. május 16. 22:03
  „EGy jó kis vitriol a sonline-ról. :-)
  http://vipera.blog.sonline.hu/2009/05/16/eljenek-a-vecesnenik-meg-a-fottkukoricaarusok/”
 • 32. fortuna54 2009. május 16. 21:50
  „Boldog lehet az a nemzet,melynek virágzása illyen szorgalmas munkás emberektöl füg.”
 • 31. jirzi1 2009. május 16. 15:51
  „Én elmegyek megnézem .Ha igaz hogy dolgoznak érdemes turizmust építeni rá .Az ország bármely pontjáról eljönnének dolgozó cigányt nézni.Állatkerti elefántot mindenki látott .gondoljátok erre hogy dőlne a nép.”
 • 30. Domestic 2009. május 16. 14:17
  „..már olvastam néhány furcsaságot, de gyerekek, ez viszi a pálmát!
  Már itt tartunk?!”
 • 29. jaffa 2009. május 15. 17:12
  „Nem tartom lehetetlennek hogy Adam Smith is tőlük kapta az inspirációt - ők a "láthatatlan kéz" - és így érthető ez az angliai vonal is.”
 • 28. kolombela 2009. május 15. 15:15
  „Bár ha belegondolok, van alapja a siófoki polgármester állításának, csak nem abban az értelemben, amire ő gondolt.
  Dióhéjban elmondva: tudvalevő, hogy romáink miből tartják fenn magukat (a segílykén kívül) és ez Siófokra is vonatkozik. A károsultak kénytelenek pótolni a nehezen megkeresett vagyontárgyukat (legyen az élelmiszer, vagy bármi más). Ezáltal, a gazdaság fejlődik, mert megkell termelni a hiányzó dolgokat. Sőt az adóbevétel is növekszik, mert a pótláshoz pluszmunka szükségeltetik.
  Ilyen egyszerű ez kérem. Sikerült bebizonyítani, hogy romáink nélkül nem csak Siófok, hanem az ország gazdasága is összeomolna. Nagy szerencse, hogy ők itt vannak nekünk.”
 • 27. kolombela 2009. május 15. 14:51
  „Reális. Sajnos ezt nem viccből jelentette ki a p.m. Legközelebb majd valamelyik eszement országos politikus szájából fog elhangzani, mégpedig országos szintre értve és hamarosan dogmává nyílvánítják, vagyis megkérdőjellezhetetlenné.
  Úgylátszik cionistáink mindent megtesznek, annak érdekében, hogy mire parlamenti választások lesznek (előrehozot, vagy soronkövetkező) addigra szükségállapotot hírdethetessenek ki. Márpedig az nem jó senkinek (a cionistákat kivéve), még az általuk átvert romáknak sem.”
 • 26. okostojas007 2009. május 15. 14:48
  „az iváni romák egynapi munka ??? után hazajöttek angliából
  Ma délután 5 órakor lesz anglia gazdaságának temetése mert összeomlott és meghalt .............”
 • 25. jaffa 2009. május 15. 14:35
  „Pedig nincsen, a javak megszerzése, elosztása, fogyasztása-ez mind gazdaság része-ők a gazdaság motorja.”
 • 24. Reális 2009. május 15. 14:10
  „Romák nélkül nincs gazdaság?Hát ez a legjobb vicc,amit mostanában hallottam!”
 • 23. Scandalli 2009. május 15. 13:40
  „Már a cikk címe is durva.Cigányt én még dolgozni nem láttam.Aki látott,és lefényképezte átküldhetné nekem.:D”
 • 22. kolombela 2009. május 15. 13:36
  „A polgármester kijelentése sértő a dolgos, adófizető lakosságra. Ugyanis azt akarja kifejezni, hogy az ő munkájuk nem ér semmit, haszontalan emberek, csak a cigányok rendesen dolgozó, adófizető emberek.
  Ide jutottunk, hogy ezt is a pofánkba kaptuk. Tisztelt fideszesek, szavazzon rátok az általatok (is) imádott réteg, de senki más. Szégyeljétek magatokat.”
 • 21. Lillycat 2009. május 15. 13:31
  „A cím nagyon ott van lol.
  Lenne egy ötletem: vonjuk ki a nem cigány munkaerőt Siófokról, és nézzük meg, hogy mi történik. Nagyon kíváncsi lennék rá!”
 • 20. okostojas007 2009. május 15. 13:08
  „piskóta aztán nem piskóta
  telibe találtad a tutit !
  minden egyhelyen - balaton , napfény és az örömlányok
  mi az istenért kellene pestre járni szopatni mikor siófokon tálcán kinálják a sztojka család alkalmazottai ........”
 • 19. Dew 2009. május 15. 12:32
  „Csak nem róluk van szó? http://www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40”
 • 18. Imcsi 2009. május 15. 12:23
  „15.16.17. Ott a pont mindhármótoknál!

  Pontos idézet a cikkből, hogy ki, mit mondott:
  " Ahogy dr. Balázs Árpád polgármester fogalmazott: "Siófok gazdasága és különösen az idegenforgalom összeomlana a roma munkaerő nélkül".”
 • 17. AHA. 2009. május 15. 12:17
  „tornacipő
  Tök mindegy, hogy hívják!
  A legnagyobb probléma, hogy nem szakadt a feje az anyjába!”
 • 16. Hector 2009. május 15. 11:43
  „Kedves Astaroth2!
  Egy kis kiegészítés:
  Tankötelezettség 18 éves korig tart. Pontosabban annak a tanévnek a végéig, amelyben a tanuló betölti a 18. életévét. Utoljára az 1997-ben első osztályt kezdőknek volt 16. életévig a tankötelezettség.
  Az egyházakat kifelejtette az iskolafenntartók közül.
  Különben mindennel egyetértek.”
 • 15. Duracell-copy 2009. május 15. 11:24
  „Ez azért érdekes kijelentés, érdemes elgondolkozni rajta. Mit dolgozhatnak a romák Siófokon? Fizikai munka ugye eleve kizárt, mert az mind női munka. (csinálja a k. anyád!) Azt kötve hiszem, hogy olyan szellemi munkát végeznének, aminek hiánya a gazdaság összeomlásával járna, mert ugye felelős beosztást 8 általánossal - 4 első és 4 második - nem nagyon lehet betölteni. Vágül rájöttem, hogy csak és kizárólag a szolgáltatásról lehet szó. Például kurva futtatás, itt a piros, hol a piros, kalandjétákok (lopás, rablás, lincselés). Így végülis lehet, hogy igaza van.”
 • 14. AstarothZ 2009. május 15. 10:56
  „"Siófok gazdasága és különösen az idegenforgalom összeomlana a roma munkaerő nélkül".
  Sőt! Többet a nap sem sütne, és a Balaton is kiszáradna.
  Tudtommal Magyarországon minden gyermek számára 6 (8) éves korától 16 éves koráig általános tankötelezettség van. Az ingyenes általános- és középiskolai képzést állami, helyi önkormányzati, kisebbségi önkormányzati, alapítványi és egyesületi intézményekben választhatják a tanulók.
  Ja, hogy a cigányok nagy része ezzel nem él (maximum vissza), és nem élt az elmúlt évtizedekben sem (tisztelet a kivételnek), azért NEM A MAGYAR TÁRSADALOM ÉS INTÉZMÉNYRENDSZER A HIBÁS! A helyzetükért egyedül a saját, beilleszkedésre képtelen természetüket okolhatják, ami az ország adófizető népének a múltban is, és a jelenben is rengeteg plusz költséget és kiadást okoz(ott)! Nem mi szegregáltuk őket, hanem ők saját magukat.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormány: nem a roncsprémiumra

A kormány úgy döntött, nem indítja el a roncsprémiumként emlegetett programot. Tovább olvasom